Forrás: Híradó

A kormányfő az elmúlt hetekben több fenyegetést is kapott, szélsőséges rabbik a haláláért imádkoznak

Csőre töltött pisztollyal a párnája alatt alszik Ariel Saron izraeli kormányfő a Gázai kivonulási tervével szembeforduló szélsőségesek fenyegetései miatt – állította pénteki számában a Maariv izraeli napilap.

A lap úgy tudja, hogy bár a miniszterelnök példa nélkül álló őrizetet kapott, inkább magánál tartja a pisztolyát is. A Sin Bét belbiztonsági szolgálat szerint Saron a közelmúltban több fenyegetést is kapott. Legutóbb szélsőséges rabbik imádkoztak a 77 éves kormányfő haláláért.

„Bízom a biztonságomért felelős szolgálatban” – reagált erre Saron, és kijelentette, hogy soha nem félt az ilyen fenyegetésektől, és nem is vette figyelembe ezeket a napi munkabeosztásában. Egyik közeli munkatársa elmondta, hogy amikor egyszer korábban megkérdezték Saront, visel-e pisztolyt, viccel ütötte el a kérdést.

Jichák Rabint, Saron egyik elődjét 1995. november 4-én közelről lelőtte egy zsidó szélsőséges, így akarván elérni, hogy ne léptessék életbe az 1993-ban Oslóban aláírt izraeli-palesztin megállapodásokat. Azóta alaposan megerősítették a mindenkori izraeli miniszterelnök körüli biztonsági intézkedéseket, minimálisra csökkentették mozgási szabadságát, mint ahogy korlátozták nyilvános szerepléseit is mind Izraelben, mind külföldön.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.