Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. augusztus 4. 11:58

Izraeli katonák őrizetbe vették az Iszlám Dzsihád ciszjordániai szóvivőjét: Háder Adnánt egy hajnali rajtaütésben fogták el egy társával együtt – közölte csütörtökön az izraeli rádió.

Elfogták a szélsőséges palesztin szervezet nyolc másik tagját is. Az Iszlám Dzsihád elítélte az őrizetbe vételeket, a tűzszünet megsértésének minősítve azokat, de nem fenyegetőzött megtorlással. Adnánt már hétszer került izraeli fogságba, legutóbbi, egyéves börtönbüntetéséből áprilisban szabadult ki.

Az Iszlám Dzsihád a februárban hirdetett tűzszünet óta több támadást is végrehajtott izraeli célpontok ellen, de azt állította, hogy ezek csak megtorlások voltak a tűzszünet izraeli megsértéseire. Legutóbb július 13-án a szervezet egy aktivistája öngyilkos merényletet követett el, öt izraelit ölve meg Netánjában.

A Gázai övezetből kiköltözni készülő telepesek megkezdték fegyvereik önkéntes leadását. A televízió mutatta, amint Gan Or telep lakosai géppisztolyokat, aknavetőket és gránátvetőket adnak át a hadseregnek, amely leltárt készít róluk. Izrael 21 telepet ürít ki az övezetben a tervek szerint augusztus 17-től kezdve.

(MTI)

Comments are closed.