Forrás: Híradó

A kivonulás várhatóan hat napot vesz majd igénybe

Izrael szeptember 4-én kezdi meg négy ciszjordániai zsidó település kiürítését – jelentette be szerdán a hadsereg polgári részlegének képviselője.

Fuad Halhal elmondása szerint a kivonulás várhatóan hat napot vesz igénybe. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet: a hadsereget aggasztja, hogy zsidó telepesek erőszakos cselekedeteket követhetnek el palesztinok ellen.

Halhal az ENSZ, valamint nemzetközi segélyszervezetek képviselőivel folytatott megbeszélés után jelentette be a szeptemberi kivonulás várható menetrendjét.

Izrael augusztus közepén kezdi meg a Gázai övezetből való kivonulást, amelyet komoly biztonsági intézkedések kísérnek. A hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy a kivonulást ellenző telepesek erőszakos cselekedetekre is hajlandóak lennének a terv megakadályozása érdekében. Vallásos zsidók véleménye szerint Isten a Bibliában nekik ígérte a Jordán folyó nyugati partját.

Az izraeli kormány Ariel Saron miniszterelnök vezetésével vasárnap ül össze, hogy hivatalosan jóváhagyja a kivonulás hivatalos menetrendjét.

MTI/hirado.hu

Comments are closed.