Forrás: Hírtv

Burkolt antiszemita kijelentést tett Orbán Viktor Tusnádfürdőn – állítja az MSZP választmányi elnöke. Simon Gábor szerint az egymástól időben távoleső mondatokkal a Fidesz elnöke kódoltan zsidózott, ezért bocsánatot kell kérnie.

Fónagy János az Orbán-kormány zsidó származasú minisztere felháborító, kicsinyes és aljas támadásnak nevezte a szocialisták kijelentéseit.

Simon Gábor: „Mondjuk ki, ezt az elfogadhatatlan mondatot nem lehet másként értelmezni, mint egyfajta kódolt zsidózást”

Simon Gábor szerint a már sokat idézett Tusnádfürdői mondatában a Fidesz elnöke kizárólag a zsidó származású Kun Bélát és Rákosi Mátyást említette a nemzetre rontó baloldali politikusok között, majd percekkel később kódoltan zsidózott is.

Orbán Viktor beszédében ezt mondta: „Sokan persze szkeptikusak, mondván, hogy különböző, hát genetikailag talán túlzás lenne mondani, de fogalmazzunk inkább, úgy hogy történelmi meghatározottság okán, ennek az esélyei csekélyek, én azonban optimistább vagyok, mint akik így fogalmaznak.”

Simon szerint Orbán Viktornak az MSZP által fogalmazott nyílt levelezőlapot kellene aláírnia bocsánatkérésként. Kérdésünkre, mit szól a szocialista párt választmánya Gyurcsány Ferenc a terrorista szaudi labdarúgókról tett kevésbé kódolt tavaszi kijelentéséhez, a következő választ kaptuk:

Simon Gábor, elnök, MSZP választmány: „Miniszterelnök Úr többször, több ízben is elnézést kért ezért a félreérthető kijelentéséért, örömmel vennénk, ha Orbán Viktor egy sokkal fájóbb és a magyar nemzetet érintő megjegyzéseiért, mondataiért elnézést kérne.”

Fónagy János az Orbán-kormány zsidó származasú minisztere: „Politikusként, emberként és zsidó magyar emberként is mélységesen felháborít ez a nagyon aljas, nagyon gyáva sejtetés.”

Reagált az Orbán-kormány közlekedési minisztere. Fónagy János szerint még a feltételezés is felháborító arról a miniszterelnökről, aki bevezette az iskolákban a kötelező holokauszt-emléknapot.

Fónagy János, volt közlekedési miniszter hozzátette: „Orbán Viktort az izraeli parlamentben a Knesszetben felállva tapsolták meg, úgy gondolom, hogy ők mind érzelmileg, mind tartalmilag jobban meg tudják ítélni, hogy kit tartanak a zsidóság és a zsidó állam ellenségének, mint az MSZP választmányának az elnöke.”

A közszolgálati televízióban Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy antiszemita-e azt válaszolta, hogy nem hinné, ezzel ugyanis még Izraelben sem vádolta meg senki.

Comments are closed.