Forrás: MNO

Megdöbbentőnek tartja Fónagy János az MSZP választmányi elnökének érvelését, aki „kódolt zsidózással” vádolta meg Orbán Viktort tusnádfürdői beszéde kapcsán. Simon Gábor úgy véli, a Fidesz elnöke akkor, amikor arról beszélt, a baloldal, amikor csak tehette rárontott nemzetére, valójában zsidózott, hiszen csak Kun Bélát és Rákosit említette.

„Nekünk egy nemzeti baloldalra is szükségünk van. Sokan persze szkeptikusak, mondván, hogy különböző, hát genetikailag talán túlzás lenne mondani, inkább fogalmazzunk úgy, történelmi meghatározottság miatt ennek az esélyei csekélyek” – idézte föl sajtótájékoztatóján Orbán Viktor tusnádfürdői beszédénének egy kiragadott részletét Simon Gábor. Az MSZP választmányi elnöke szerint azzal, hogy a Fidesz elnöke ennek kapcsán csak Kun Bélát és Rákosi Mátyást említette, valójában zsidózott. Kádár Jánosról miért nem beszélt? – tette fel a kérdést Simon. „Lehet, hogy őt azért nem említette Orbán Viktor, mert nem illik bele az általa vázolt genetikai sorba. „Mondjuk ki, (…), ezt az elfogadhatatlan mondatot nem lehet másként értelmezni, mint egyfajta kódolt zsidózást” – fogalmazott a szocialisták választmányi elnöke.

„Bevallom, megdöbbentett országgyűlési képviselőként, emberként és zsidóként egyaránt, hogy ezt az aljas, gyáva, mocskos érvelést egyáltalában elő meri venni az MSZP Országos Választmányának elnöke” – nyilatkozta a Magyar Rádiónak Fónagy János Simon Gábor kijelentésére reagálva. „Politikai indíttatásból egy ilyen aljas érvelést, egy ilyen álszent dolgot elővenni, ezt politikusként és zsidó emberként is felháborítónak tartom” – jelentette ki a fideszes képviselő a távirati irodának adott nyilatkozatában, melyben határozottan visszautasította az MSZP felvetését.

Arra a kérdésre, hogy félreérthető volt-e a Fidesz elnökének említett mondata, azt válaszolta: „Ha korrekt akar lenni a válaszom, igen, öt nevet kellett volna mondani, vagy egyet sem, kettőt mondott, nem volt egy szerencsés dolog”. Ugyanakkor hozzátette: a beszéd fél mondatát kiragadta és nagy rosszindulattal értelmezi az MSZP. Még választási kampány sincs, és az MSZP máris előveszi azt az „antiszemita lapot”, amelyről pontosan tudják, hogy nem igaz sem a Fideszre, sem Orbán Viktorra nézve – mondta.

(fideszfrakcio.hu, MTI, radio.hu)

Comments are closed.