Forrás: Magyar Hírlap

Márky Jenő elégedett

Márky Jenő elégedett. A tornaigazgató azt mondja, az izraeli Anna Smashnova győzelmével végződött 140 ezer dolláros Tippmix Budapest Grand Prix női teniszverseny kitűnően sikerült. Ez volt a tizedik WTA-verseny a Római Teniszakadémián, s bár Smashnován – ő 2003-ban volt már tizenötödik is a világranglistán – kívül ezúttal nem volt világklasszis a mezőnyben, az egyik legjobban sikerült versenyt játszották a múlt héten. Rendkívül kiegyenlített mezőny jött össze, a papírformához viszonyítva sok volt a váratlan eredmény, s nagyon sok összecsapáson kitűnő játékot láthattak a nézők.

A korábbiakban 110 ezer dollár a viadal összdíjazása, most harmincezer dollárral nőtt. A kiadások viszont az idén életbe léptetett új rendezési szabályok miatt összesen 55-60 ezer dollárral nőttek. Ettől az évtől kezdve ugyanis valamennyi versenyzőnek és minimum egy kísérőjének az itt-tartózkodási költségét fedezni kell, a főtáblások ötcsillagos hotelben laknak legalább öt napig, a selejtezőben indulók ennél alacsonyabb kategóriájú szállóban. No és ott van még a teljes ellátás költsége, szállításuk repülőtérre és vissza, naponta a szálló és a pálya között. Minden játékosnak a verseny kezdetén és végén ingyenesen kell behúrozni az ütőit.

Az idén sajnos szerencsétlenül jött ki, hogy a Forma-1-gyel egy időben rendezték a versenyt, nekik már megvolt a WTA-nál az időpontjuk, amikor az autóversenyt váratlanul augusztusról előre hozták július utolsó hétvégéjére. Ennek ellenére sok nézője volt a versenynek, főleg, míg a magyarok közül valaki versenyben volt.

A magyar indulók közül Kapros Anikó szerepelt a legjobban. Ő szabad kártyával indulhatott a főtáblán, s kiemeltet is legyőzve jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a későbbi győztes Smashnovától szenvedett vereséget. A másik magyar főtáblás, az ifjúságiaknál szép sikereket elért Szávay Ágnes az első fordulóban nagy meccsen kapott ki. A többiek, akiknek selejtezőt kellett játszaniuk, nem tudták kiharcolni a főtáblára jutást.

Talán csak a jobb magyar szereplés hiányzott a római-parti viadalról.

fg

Comments are closed.