Forrás: Híradó

A szocialisták a Tusnádfürdőn elhangzott beszéd kapcsán szólították fel bocsánatkérésre a pártelnököt

Fónagy János fideszes képviselő határozottan visszautasította az MSZP felvetését, miszerint Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédében „kódoltan zsidózott” volna.

„Politikai indíttatásból egy ilyen aljas érvelést, egy ilyen álszent dolgot elővenni, ezt politikusként és zsidó emberként is felháborítónak tartom” – jelentette ki.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta: reméli, hogy a Magyarországon ma magukat baloldalinak tartó emberek nem azonosulnak ezzel a „megmagyarázhatatlanul és megengedhetetlenül mocskolódó alapállással”.

Arra a kérdésre, hogy félreérthető volt-e a Fidesz elnökének említett mondata, azt mondta: „Ha korrekt akar lenni a válaszom, igen, öt nevet kellett volna mondani, vagy egyet sem, kettőt mondott, nem volt egy szerencsés dolog”. Ugyanakkor hozzátette: a beszéd fél mondatát kiragadta és nagy rosszindulattal értelmezi az MSZP.

Még választási kampány sincs, és az MSZP máris előveszi azt az „antiszemita lapot”, amelyről pontosan tudják, hogy nem igaz sem a Fideszre, sem Orbán Viktorra nézve – mondta.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kabinet alatt vezették be a holokauszt kötelező oktatását az iskolákban, akkor kezdték meg a Holokauszt Emlékmúzeum építését, újjáépült a szarvasi és a hódmezővásárhelyi zsinagóga is, Orbán Viktor pedig nemrégiben tett látogatást Izraelben.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.