Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. augusztus 1. 00:00

Ha nem volna sportágidegen a kifejezés, akkor azt mondhatnánk, hogy Anna Smashnova rajt-cél győzelmet aratott a 140 ezer dolláros Tippmix Budapest Grand Prix-n. Az első helyen kiemelt izraeli játékos – aki amúgy 54. a világranglistán – játszmaveszteség nélkül nyert. Mi több, egyetlen ellenfele sem akadt, aki kettőnél több játékot nyert volna ellene szettenként. A 6:2, 6:0 volt a visszatérő győzelmi aránya; fölényére jellemző, hogy a fináléban is „gázolt”.

A szombati elődöntőben a negyedik helyen rangsorolt horvát Kostanic is megkapta a maga 6:2, 6:0-ját, hogy aztán vasárnap dél körül a kolumbiai Castano szintén kapituláljon a villámgyors, egykezes fonákot ütő izraeli előtt. A kilencvenhét perces mérkőzésen egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben Smashnova győzelme, a Római Teniszakadémia közönsége izgalommentes 6:2, 6:2-t látott: ez volt az izraeli hölgy tizenegyedik tornagyőzelme.

Párosban a Loit, Srebotnik francia, szlovén kettős nyert, miután 6:1, 3:6, 6:2-re verte a Dominguez-Lino, Marrero spanyol duót.

Comments are closed.