Forrás: Erec

Vége felé közeledik Yehuda Sharon oktatási képviselő kétéves kiküldetési ideje Magyarországon. Yuda volt az a személy, aki elsőként vezette a Szochnut Közép- és Kelet-európai régió Oktatási Osztályát, s beosztásában Budapestről koordinálta a Szochnut oktatási és ifjúsági programjait az egész térségben. Mint Tova Pinto igazgató asszony elmondta, az elmúlt két év során közreműködésével közel ezer fiatal látogatott el Izraelbe.

Yuda Sharon mindennapi munkájának köszönhetően a térség pedagógusai, tanárai olyan közös szemináriumokon vehettek részt, melyeken együttesen dolgozták ki programjaikat. A szemináriumok segítségével a szomszédos országok szidó fiataljai is megismerhették egymást. Munkája szerves részeként a térség összes zsidó iskolájával együttműködve segítette a héber oktatás megszervezését. De a fiatalok nem csak héberül tanultak, hanem Izrael népének történetével is megismerkedtek. Az elmúlt két évben az Erecben is olvashatták írásait.

Yuda munkáját felesége, Ronit segítette, aki önkéntesként részt vett szinte minden esemény tető alá hozásában.

Ezt az alkalmat is kihasználva sok sikert kívánnak jövőbeni munkájukhoz a Szochnut dolgozói.

***

Szeretném szívből megköszönni a Szochnut munkatársainak, az ifjúsági és diákszervezetek minden aktivistájának, a zsidó iskolák és az egyetem vezetőinek, a rabbiknak, a közösségi vezetőknek és a magyarországi zsidó közösség minden nagyszerű tagjának a csodálatos két évet, amit körükben tölthettem.

A közeli viszontlátása, mindenkinek a legjobbakat kívánom, és soha ne feledjük, hogy egy néphez tartozunk, AM EHAD!

Üdvözlettel:

Yehuda Sharon

A Szochnut Közép- és Kelete-európai oktatási küldöttje

2003-2005

Comments are closed.