Forrás: Erec

Újabb heves támadást indított az iszlám ellen Oriana Fallaci, New Yorkban élő olasz írónő, sztárújságíró. A 75 éves szerző a Corriere della Sera című tekintélyes olasz lap két teljes oldalán át a legutóbbi, londoni terrortámadás kapcsán azt állítja, hogy a terroristák célja a Nyugat kultúrájának elpusztítása.

Az ellenség, amellyel barátként bánunk című írásában azt állítja, hogy az iszlám összeegyeztethetetlen a demokráciával és nem partner a párbeszédre. „Ez az ellenség megvet és gyűlöl bennünket” – szögezi le. Fallaci szerint a Korán nem fér össze az emberi jogokkal, az imámoknak a terror áldozatai iránt mutatott együttérzése pedig álszent, hiteltelen. Az írónő szerint önáltatás azt hinni, hogy a muzulmánokat be lehet tagolni a nyugati társadalmakba.

Oriana Fallaci terrortámadás veszélyére figyelmeztet Olaszországban is, ahol szerinte lerombolhatnak egy jelentős műkincset is, mint amilyen Michelangelo Dávidja, a firenzei Uffizi-képtár vagy a pisai ferde torony, „egy világszerte ismert műemléket, amely híresebb a New York-i ikertornyoknál”.

Az írónőnek, aki évtizedeken át újságíróként dolgozott muzulmán országokban, rövidesen bíróság előtt kell felelnie az iszlámot bíráló nézeteiért. Egyebek közt azzal vádolják, hogy Az értelem ereje című könyvében az iszlám vallás gyalázására buzdít.

A Forza Italia vezető olasz kormánypárt egy csúcspolitikusa, Sandro Bondi örökös szenátori helyet követel Fallacinak a római parlamentben.

Comments are closed.