Forrás: Erec

A zenekart 14-18 év közötti fiatalok alapították 1988-ban a Tel-Aviv melletti Kfar Saba városában. A közel 100 tagú zenekar az össze fúvós hangszeren játszik!

Az együttes megalapítása óta számtalan fesztiválon szerepelt, több száz koncertet adott. Játszottak Zubin Mehtával, számos CD és TV felvételt készítettek. A zenekar repertoárján a klasszikus zeneirodalom darabjai mellett népzenei, könnyűzenei és modern számok is szerepelnek. A Kfar sabai fiatalokat meghívták a Fehér Házba is, ahol Bill Clinton születésnapján adtak koncertet. Felléptek már USA szerte, Kanadában, Németországban, Hollandiában és Thaiföldön – nagy sikerrel. 2000-ben a legjobb izraeli zenekarnak választották őket.

A zenekar vezetője a nemzetközileg is elismert Yeruham Scharowsky, aki már számos alkalommal vezényelt zenekarokat Magyarországon is. A Kfar Saba Ifjúsági Zenekar örömmel készül augusztusi koncertjeire.

A zenészek a Zsidó Fesztivál keretében augusztus végén a Szochnut támogatásával kétszer lépnek fel Budapesten, valamint Újvidéken és a szarvasi táborban.

Comments are closed.