Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. július 29. 00:00

Márky Jenőnek, a római-parti női torna, a Tippmix Budapest Grand Prix rendezőjének újfajta problémával kell megküzdenie.

Amikor még áprilisban rendezték a versenyt, rendre attól tartott, hogy az eső átrendezheti a programot; most, hogy júliusi lett a dátum, az irdatlan meleg lett az első számú közellenség. Hőségriadót ugyan nem rendelt el, a játékosok egészségi állapotára azonban fokozottan ügyel: döntő szett előtt tíz perc pihenő jár a küzdő feleknek, hogy árnyékban piheghessenek egy keveset. A 140 ezer dolláros WTA-verseny negyedik napján is a hőség volt az úr; a hazai pálya előnyét élvező Kapros Anikó igazán hálás lehetett, hogy mérkőzését délután ötre írták ki. Az utolsóként állva maradt magyar játékos aztán elkápráztatta a nagyérdeműt: nagy küzdelemben, meccslabdákat hárítva, 4:6, 6:3, 7:6-ra felülmúlta Pastikovát! Nagy dolog ez, kivált, ha tudjuk, hogy a cseh teniszező 159 hellyel áll jobban a világranglistán Kapros Anikónál (259.)

A nyolc közé amúgy elsőként a szlovén Srebotnik került; ő még szerdán három szettben verte az orosz Bicskovát. Az első kiemelt izraeli Smashnova 6:0, 6:1-gyel intézte el az ukrán Szavcsukot. A kolumbiai Castano 6:1, 6:2-vel lépett túl a japán Fujiwarán. A spanyol Sanchez Lorenzo – Szávay Ágnes szerdai legyőzője – három játszmában győzött a cseh Birnerova ellen.

Comments are closed.