Forrás: Erec

Ha beköszönt a nyár – és vele a nyári szünet – a Szochnut izraeli programjai is rögtön megszaporodnak. Idén sincs ez másként: elsorolni is elég, hány különféle szervezésben utaznak a Szentföldre a fiatalok nem csak Magyarországról, de egész Közép- és Kelet-Európából.

Hathetes nyelvtanfolyamon vesznek részt 17-en. Első csoportjuk már a kibucban tölti napjait, a második még csak a bőröndöt pakolja. Tanárok egy csapata szemináriumon tanul. A Somer és a Bnei Akiva ifjúsági szervezetek gyerekei augusztusban indulnak a nagy útra. Az ötven chanich számára egy közös hetet a Szochnut biztosít Jeruzsálemben. Míg az ifjúsági szervezetekben aktív munkát végző fiatalok tavaly a héber nyelvvel ismerkedtek, idén inkább az országjáráson van a hangsúly.

Július utolsó napjaiban utaznak Magyarországról a Birthright Israel ajándékútra negyvenen, s bizonnyal összefutnak azzal a majd” nyolcvan fiatallal, akik a térség más országaiból vesznek részt a programon. Az Erec következő számába ígérték a beszámolót a háromhetes önkéntes program résztvevői. Van azután, aki egyedül vágott neki – nem az ismeretlennek -, hanem a már ismertnek: Lőrincz Cat idén is a mentősöknél önkéntes Izraelben. Végül olyanok is szép számmal akadnak, akiknek a Szochnut csak odaúti jegyet rendelt ezen a nyáron: alijáztak.

S aki idén itthon maradt, még mindig jelentkezhetett hűvös tantermeinkbe augusztusi intenzív héber tanfolyamunkra!

Szochnut

Comments are closed.