röviden

sofar, 2005. július 24. 22:18  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. július 25. 00:00

A Boeing megelőzte az Airbust

Az amerikai Boeing és az európai Airbus repülőgépgyártó csoport közötti versengésben az idei év első felében a Boeing kerekedett felül, miután két évig az Airbus volt a nyerő. Az amerikai konszern összesen 417 repülőgépet adott el, miközben az Airbus 268-at – írta elemzésében a brit Flight International szaklap. A megrendelésekben az európai gyártó vezet: az Airbusnak 1579 gépre, a Boeignek 1359-re van szerződése. Egy évvel ezelőtt az Airbus még 400 géppel vezetett a Boeinggel szemben. (MTI)

Tankturizmus Németországban is

A benzin drágulása miatt megnövekedett tankturizmus Németország-szerte ezer munkahelyet veszélyeztet – kongatta meg a vészharangot a benzinkutakat üzemeltetők központi szövetsége (ZTG). Különösen a határmenti régiókban súlyos a helyzet, akár Luxemburgról, akár Csehországról legyen szó: a jelentős árkülönbség miatt a német benzinkutasok tönkremehetnek. A ZTG ezért az olasz modell átvételét javasolja Németországban is: ott a szlovén határ közelében lévő benzinkutasok a Szlovéniában érvényes alacsonyabb áron adhatják a benzint, s a különbséget megkapják az államtól. (MTI)

Újabb gyárat épít Izraelben az Intel

Az Intel úgy döntött, csaknem 4 milliárd dolláros beruházással még egy félvezető gyárat épít Izraelben. Az ipari és kereskedelmi minisztérium közleményben tudatta, hogy az állam a beruházás 15 százalékának megfelelő összeget, azaz 525 millió dollárt ad a gyárépítéshez. Az állam eredetileg csak 12,5 százalékot akart adni, az Intel pedig 20 százalékot kért. A gyár, amelyért világszerte több ország is versenyzett, kétezer embernek ad majd munkát. A leendő Intel-gyár helyszínén, Kiryat Gatban az Intel jelenleg Pentium-processzorokat és más félvezetőket gyárt, s a kutatókkal együtt összesen hatezer embert foglalkoztat Izraelben. (MTI)

Ingyenes üzleti napilap Londonban

Az ősszel új üzleti napilap indul a brit fővárosban London Business Daily címmel. A napilaphoz az ingázók ingyen juthatnak hozzá a londoni tömegközlekedési eszközökön. Az induláshoz skót pénzintézetek adják a pénzt, a második körben kockázati tőketársaságokat akarnak bevonni a vállalkozásba. (MTI)

Comments are closed.