Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. június 17. 00:00

Újságíró-gyilkosság csecsen megrendelésre

Egy csecsen politikus rendelte meg bérgyilkosoktól Paul Klebnikovnak, az amerikai Forbes magazin orosz kiadása szerkesztőjének meggyilkolását – jelentette be csütörtökön az orosz főügyészség. Hozs-AhmedNuhajevet, a csecsen szakadárok kormányának volt miniszterelnök-helyettesét nevezték meg felbujtóként. A főügyészség öszszesen négy személyt gyanúsít – két gyanúsított még szabadlábon van, kettő rendőri őrizetben. (MTI)

NATO-kapcsolatfelvétel a palesztinokkal

Csütörtökön első ízben kereste fel az atlanti szövetség küldöttsége Ramallahban a palesztin vezetést – s a magas szintű politikai kapcsolatok is új keletűek a két fél között. Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkár márciusban, a madridi vonatrobbantások első évfordulóján rendezett konferencián találkozott először Szaeb Erekat palesztin illetékessel, azóta pedig Mahmud Abbasz elnökkel is kapcsolatban áll. A mostani találkozón Erekat fogadta a főtitkár kabinetfőnöke vezette brüsszeli küldöttséget. Szilvan Salom izraeli külügyminisztert maga De Hoop Scheffer értesítette a vizit tényéről. Hivatalosan „információcseréről” van szó, de az atlanti szövetség keresi a helyét a szűkebben vett Közel-Keleten. (Sz. L. L.)

Kihallgatták Bunyik Zoltánt

Kihallgatta csütörtökön az újvidéki kerületi vizsgálóbíró Bunyik Zoltán vajdasági oktatási és művelődési minisztert, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) alelnökét; a politikus cáfolta a terhére rótt dolgokat. Azzal gyanúsítják, hogy hat iskola felújításakor jogtalan haszonszerzést tett lehetővé a beruházóknak. Bunyik Zoltán szerint a minisztériumi nyilvántartás és adminisztráció szerint a szóban forgó ügyekben minden rendben volt. (MTI)

Comments are closed.