Forrás: NOL

F. Gy. A., 2005. június 17. 00:00

SzellemjárásKép: Kaján Tibor Csütörtök reggelre befejezte a rendőrség a Kozma utcai zsidó temetőben megrongált 132 sír helyszíni szemléjét.

A BRFK tájékoztatása szerint számos ujj- és cipőnyomot rögzítettek, néhány síron pedig olyan DNS-maradványokat, amelyek minden bizonnyal összefüggésbe hozhatók a ma még ismeretlen tettesekkel.

Csontos Stefánia, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának helyettes vezetője a Népszabadságnak elmondta: a nyomokból nyilvánvaló, hogy több elkövető vett részt a pusztításban, de még nem tudható, hogy pontosan hányan lehettek. Miután nyilvánosságra került a vandál pusztítás híre, a rendőrség rövid időn belül több lakossági bejelentést kapott, ezeket folyamatosan ellenőrzi a sírrongálók felkutatására felállított nyomozócsoport.

A rendőrség vizsgálja a raszszista akció lehetőségét is. A BRFK illetékesei ugyanakkor hangsúlyozták: a 132 megrongált sír egyikén sem találtak rasszista indítékra utaló jeleket vagy nyomokat. A temető tegnaptól ismét látogatható.

Comments are closed.