Forrás: Híradó

Az összetört sírok felmérése a Kozma utcai temetőben jelenleg is tart

Látogatható a megrongált Kozma utcai zsidó temető, a százharminckét felborított, összetört sír felmérése azonban még tart.

Csütörtöktől már látogatható a sírkert, amelynek körülbelül 10-12 parcellájában történt rongálás – mondta a magát megnevezni nem kívánó alkalmazott. Hozzátette: sokan érdeklődnek náluk arról, hogy hozzátartozójuk sírját megrongálták-e, erre azonban még nem lehet pontos választ adni, mivel a megrongált sírok felmérése jelenleg is tart.

Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója még szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a sírköveket felborították, illetve összetörték. A temetőt vasárnap zárták be ünnep miatt, és csak szerdán reggel nyitották ki újra, ekkor vették észre a rongálást.

A rendőrség rongálás és kegyeletsértés bűncselekménye elkövetése megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre – ismeretlen tettes ellen.

Korábbi hírek a témában:Szerda Este- Gyors és alapos nyomozást ígérnek a Kozma utcai izraelita sírrongálás ügyébenGyalázat után – Összefog a jobb és a bal oldal a vandalizus ellen

hirado.hu

Comments are closed.