Forrás: NOL

Serfőző Melinda, 2005. június 14. 00:00

Jelenet a Galaxis útikalauz stopposoknak című filmből Június 16-19. között rendezik meg a Moziünnepet: az ország 42 településének 76 mozijában olcsón lehet mozizni. Aki június 9-től vásárol egy teljes árú mozijegyet, a pénztárnál kap egy tíz kupont tartalmazó, névre szóló füzetet, ennek szelvényeivel 320 forintért vásárolhat mozijegyet a Moziünnepen. A fesztivál alatt minden műsoron lévő filmre ennyiért váltható jegy, beleértve három premier előtti (A pofonok földje, Melinda és Melinda, Még egy csók) és öt premierfilmet (Galaxis útikalauz stopposoknak, A csajom apja ideges, Utcai szamurájok, Edukators, B13 – Bűnös negyed) is. Kivétel a Madagaszkár című animációs film.

Az idei Moziünnep elsősorban a magyar filmeké. Számos vidéki és budapesti mozi vetíti majd a Le a fejjel! című vígjátékot, az Üvegtigrist, a Csodálatos Júliát. A debreceni Apolló moziban többek között a Nyócker, a Sorstalanság, az Állítsátok meg Terézanyut!, a Dealer, a Másnap, a Dallas Pashamende, A temetetlen halott, a Szezon lesz műsoron. Előjátszásként szerepel a budapesti Művész mozi műsorán az idei Filmszemle nyertese, a Fekete kefe.

A gyerekeknek országszerte vetítik a Robotokat és a Pata csatát, Kiskunhalason előkerül a Shrek 1. és 2., a szegedi Belvárosi moziba látogatók pedig a klasszikusokat élvezhetik, mint az Emil és a detektívek, a Csutak és a szürke ló, A kék madár.

Kísérőprogramokat is szerveznek. Pénteken tíz órától például Herendi Gábor rendező és lapunk munkatársa, Csákvári Géza elemzi a Valami Amerikát a budapesti Mammut Gellért Termében. Részletes program a www.moziunnep.hu oldalon.

Comments are closed.