PALETTA

sofar, 2005. június 12. 23:03  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. június 13. 00:00

Tárlat. A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár (Budapest VII., Dohány u. 2.) a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította a Modernizmus 2. – Fejezetek a két világháború közötti magyar képzőművészeti progresszióból című kiállítását, amely így július 31-ig látogatható.

Áró-olvasó találkozó. A Szerzők a színpadon sorozatban V. Kulcsár Ildikó Egy korty dal című szerzői estjét rendezik meg ismét ma este hat órától az Aranytízben (Budapest V., Arany János u. 10.). A rendhagyó író-olvasó találkozó vendégei Babják Annamária, Jánossy Noémi, Kálloy Molnár Péter és Pécsi Ildikó lesznek, a moderátor Bombera Krisztina.

Sírkő Palmyrából. Egy Krisztus után kétszáz évvel élt palmyrai házaspár sírköve látható a nyáron a Szépművészeti Múzeum előcsarnokában, mint Az évszak műtárgya. A szíriai sivatag legnagyobb oázisa fontos kereskedelmi központ volt az antik korban. Az Antik Gyűjtemény nemrégiben megszerzett domborművéről is jól leolvasható a kultúrák keveredése.

Színház. A Panboro Színház és a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetem végzős színész osztályának miniévadja keretében ma délután négy órakor és este hét órakor a Csókolj meg, Katám című musicalt adják elő a Kondor Béla Közösségi Házban (Budapest XVIII., Kondor Béla sétány 8.).

Képzőművészet. Mától látogatható Bakay Zita festőművész kiállítása a Residence Izabella Apartman Szállodában (Budapest VI., Izabella u. 61.). A belépés díjtalan, a tárlat július 8-ig látható.

Dzsessz. A world music, jazz, pop, rock és new age “keverékét” játszó Kaltenecker Zsolt-Dés András duó játszik ma este a Columbus Jazzklubban (Budapest V., Vigadó téri kikötő).

Comments are closed.