Forrás: Stop!

Hangfegyvert vetne be telepesei ellen Izrael Időpont: 2005-06-10 19:14:26

Izrael egy szokatlan fegyver bevetését fontolgatja a gázai övezet zsidó telepesei ellen, akik ellenállva a kormány kiürítési tervének, mégsem akarják elhagyni otthonaikat augusztusban.

A biztonsági erők arra használnák az elviselhetetlen hangot kiadó szerkezetet, hogy megtörjék vele a telepesek ellenállását. A hangrobbanástól a célpont szédelegni kezd, és tengeribetegség szerű makacs hányinger kínozza. Szakértők óvtak a keveset tesztelt fegyver használatától, mivel a hosszú távú használat hatásai ismeretlenek.

A hadseregben „Sikoly” névre keresztelt fegyvert korábban már bevetették a palesztin területeket leválasztó fal ellen tiltakozó tüntetők ellen. Akkor az AP fotóriportere arról számolt be, annak ellenére, hogy a fülét befogta, fejéből hallotta csengeni a közel 10 másodpercenként érkező, hallható, de nem hangos impulzusokat, melyektől a tömeget rosszullét fogta el.

A hadsereg szakértője elmondta, hogy a hanghullámok a belső fület irritálják, és bár percek alatt képes halláskárosodást okozni, ennyi ideig senki sem bír a közelében maradni. A név nélkül nyilatkozó tiszt az AP kérdésére nem zárta ki, hogy amennyiben a meggyőzés nem vezetne sikerre, a hangfegyvert a gázai telepesek ellen is bevetnék, ha augusztusban megindul a kormány kitelepítési programja.

Stop!

Comments are closed.