Forrás: MNO

Lengyelország és Csehország jobboldali pártjainak vezetői is részt vesznek a Fidesz szombati kongresszusán. Szlovákiából a Magyar Koalíció Pártja képviselteti magát a rendezvényen. Bizonytalan, hogy Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök eljön-e Budapestre.

Kapott meghívót a legnagyobb magyar ellenzéki párt hét végi kongresszusára a Szlovákiai Kereszténydemokrata Mozgalom, de meghívott képviselői egyelőre nem erősítették meg, hogy részt vesznek a kongresszuson. A Szlovák Demokratikus Koalíció Pártja szóvivőjén keresztül tagadta, hogy pártjukat meghívták volna a Fidesz hét végi kongresszusára. Martin Matko szóvivő elmondta: hozzájuk semmilyen meghívó nem érkezett. Bába Iván, a Fidesz külpolitikai kabinetjének vezetője a SME szlovák napilapnak megerősítette: mind a szlovák kereszténydemokratáknak, mind Dzurinda pártjának, az SZDKU-nak és a Magyar Koalíció Pártjának is küldtek meghívót a rendezvényre.

Bár a kereszténydemokraták képviselői szombaton Budapesten lesznek, de nem a kongresszusra, hanem a Parlamentbe sietnek: Franti

Comments are closed.