Forrás: Magyar Hírlap

Magyar zsidók jogvédő szervezete P. O. Box 74, Jerusalem 91 000, Israel

Közismert az úgynevezett „aranyvonat” története. A nyilasok megpróbálták kimenteni a magyar zsidóktól elrabolt értéktárgyakat, az amerikai hadsereg lefoglalta a vonatot, és az amerikai katonák ellopták a mai árakban mintegy három és fél milliárd dollár értékű vagyont.

Azok az amerikai kormányok, amelyek arra kényszerítették a németeket és a svájciakat, hogy kártérítést fizessenek a vészkorszak üldözötteinek, mereven elzárkóztak mindenfajta felelősség elől.

Ma, hatvan évvel a történtek után az amerikai kormány felajánlott huszonötmillió dollárt, ami kevesebb mint egy százaléka a valódi értéknek.

Lehetséges, sőt valószínű, hogy a Bush-kormány a világ seriffjének képzeli magát, de nekünk nem szabad elfogadnunk ezt a jogellenes, erkölcstelen és felháborító ajánlatot.

A magyar zsidók jogvédő szervezete (önkéntesek egyesülése) minden törvényes lehetőséget fel fog használni annak érdekében, hogy a jogos tulajdonosok vagy az örököseik megkapják a nekik járó kártérítést. Azok (vagy örököseik), akik a zsidótörvények hatálya alá estek, és 1940-1945 között Magyarország területén éltek, csatlakozhatnak a szervezethez.

Információt vagy kitöltendő személyi lapot küldünk minden jelentkezőnek.

Bárák Ben-Ámosz elnök

Comments are closed.