Technofile

sofar, 2005. június 02. 23:03  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. június 3. 00:00

Blogot vezet a király

Internetes naplót, azaz blogot vezet Norodom Szihanuk egykori kambodzsai király. A blogok világszerte hódítanak, manapság már sok közembernek van saját internetes naplója. Norodom Szihanuk azért hozta létre blogját, mert neki is joga van bármilyen kérdésben véleményt nyilvánítani, legyen szó Hollywoodról vagy épp a politikáról.

Vírusokkal kémkedtek

Óriási botrány robbant ki Izraelben, ahol több ismert vállalati vezetőt és magánnyomozót azzal gyanúsítanak, hogy trójai vírust és kémszoftvereket használtak ipari kémkedésre konkurenseikkel szemben. Az ügyet Amnon Jacont regényíró robbantotta ki, aki azután tett feljelentést a rendőrségen, hogy a világhálón találkozott egyik készülő regényének részleteivel.

Építsen birodalmat!

Ismét római korban játszódó stratégiai játékot fejleszt az egyik cég. A Deep Red Games játékában egy birodalom felépítése a cél, s inkább politikai stratégiát kell kidolgoznia a játékosnak, mint hadsereget fejlesztenie. Az új szoftverben 100 000 polgárral építkezhetnek a stratégák.

Szoftverjavító szupergép

Skócia kutatók önmaga átkonfigurálására képes hardverből építenek egy kísérleti szuperszámítógépet, melynek célja, hogy felkutassa és egyben meg is oldja a szoftverek kezdeti hibáit. A rendszer hagyományos mikroprocesszorok helyett programozható csipekből épül fel.

Újabb infopark

Újabb infopark épül Budapesten. Az IP West elnevezésű komplexum első,

8000 négyzetméteres ütemét hamarosan átadják.

A modern infrastruktúrával rendelkező épületekben elsősorban kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cégek működnek majd.

Comments are closed.