Forrás: Index

„Ha maga ismerte volna Vaszy Viktort, akkor az ilyen tetves zsidót most leköpné, és nem is engedné a színház közelébe” – fogalmazott egy, a beszélgetés első percétől megjegyzéseivel a figyelmet magára irányító úr azon az összejövetelen, amelyet Székhelyi József két hónappal ezelőtti Himnusszal kapcsolatos kijelentése miatt szerveztek.

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója március 19-én az SZDSZ országos kongresszusán pamfletjében Orbán Viktorral kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „… mint Tokaj hímvesszeje, nektárt fog csöpögtetni – mindenhová”.

A direktor megkövette azokat, akiket „személyükben bántott volna meg”. Mint mondta, a közéletet akarta felrázni. Székhelyi József a rendezvény elején megjegyezte: értelmes párbeszéd híve, de ha sértegetésekkel illetik, hazamegy.

A hallgatóság több alkalommal is megpróbálta félbeszakítani a magyar nemzethez és a Himnuszhoz való elkötelezettségét verseivel és Kölcsey emlékérmével bizonygató direktort. „Önök szerint helyes az, hogy minden nap gyalázkodó leveleket kapok, gyilkossággal fenyegetnek engem és a családomat?” – kérdezte a direktor a hvg.hu tudósítása szerint. Miután egy idős úr helyeslően bólogatott és azt mondta, hogy megérdemli, Székhelyi távozott.

Comments are closed.