Forrás: NOL

P. I., 2005. június 1. 00:00

Több Nobel-díjast, ötven-hatvan minisztert, királyi hercegeket és kormánydelegációkat várnak a november 10-12-én Budapesten megrendezendő második Tudományos Világfórumra, amelynek védnöke az államfő mellett az ENSZ főtitkára és az Európai Bizottság vezetője.

A magyar kormány 140 millió forintos támogatását élvező rendezvényt az UNESCO és a tudósok világtanácsa, az ICSU is a sajátjának vallja, s itt adják át a tudomány november 10-i világnapján az UNESCO-díjakat. A nagyszabású találkozó egyik érdekes eseménye lesz a rendszerváltás óta eddig tevékenykedő négy magyar külügyminiszter vitája Richard Holbrooke, hajdani amerikai ENSZ-nagykövet és külügyminiszter-helyettes vezetésével.

A tegnapi tájékoztatón Vizi E. Szilveszter, a házigazda MTA elnöke kiemelte a Tudósok a békéért elnevezésű, izraeli és palesztin kutatók közös kerekasztal-beszélgetését, amelyen több Nobel-díjas tudós is részt vesz. A mintegy kétszázmillió forintos költségvetésű világfórum fő témája a tudomány fejlődése és ennek kockázatai, a gazdag és a fejlődő világ közti szakadék tudományos vonatkozásai.

Comments are closed.