Forrás: Stop!

Amerikai-izraeli antiterrorista együttműködés DNS-vizsgálattal, szagbankkal és mozgásblokkolóval Időpont: 2005-05-30 09:53:56

Közös antiterrorista projektre készül az izraeli Belügyminisztérium és az amerikai Igazságügyi Hivatal.

A program keretében többek között emberi illatanyagokból készülnek adatbankot létrehozni, a rendőrkutyák számára, hogy kiszűrjék a terroristákat. Izraeli és amerikai tudósok dolgoznak a „bank” létrehozásán. Mivel a világon minden egyes személynek egyedi, a többiektől különböző illata van, ezáltal a jó szimatú rendőrkutyák számára ez megkönnyítené a munkát az antiterrorista harc során. A Jerusalem Postban megjelent cikk kifejti, hogy egy, az izraeli Belügyminisztérium és az amerikai Igazságügyi Hivatal közös projektjéről van szó.

„A terrorizmus ellenes harc egyik ágát képezné az állatok használata, ehhez csatlakozik majd még a DNS-vizsgálat és a törvényszéki nyomozások, valamint egy olyan szerkezet kifejlesztése, mely emberi beavatkozás nélkül képes lesz járművek mozgását megbénítani”, mondta el az újságnak Yisrael Barak, a belügyminisztérium egyik szakértője – adja hírül a ma.hu.

Stop!

Comments are closed.