Forrás: Népszava

Egy zuglói lakótelepi kuplerájban három prostituált, két strici, és egy újságíró összetalálkozik. Az egyik szobában folyik az aktus, extrákkal és hosszan: masszírozás, popó-szex, és óvszer nélküli francia, a másikban a magát szex-menedzsernek nevező fiatal, börtönviselt strici okítja az ötvenen túli kezdő szex-vállalkozót arra, hány aktus kell a gazdaságossághoz. Hideg számítások testről, nemi szervekről, elkúrt lelkekről.

-1977 óta vagyok az éjszakában – mondta a börtönt megjárt szekrénnyi szex-menedzser, a Nándi -, de fehér emberrel, aki strici lett volna, én még nem találkoztam. Avval már igen, hogy egy cigány strici egy gyönyörű lányt előttem úgy vágott szájba, hogy potyogtak a fogai. Egy hónapon át hirdettem az Expresszben, hogy „Fiatal hölgyeket keresek erotikus munkára.”, és ha száz lánnyal nem beszéltem, akkor eggyel sem. Még egy fegyőrnő is volt, egy hivatásos. Mondtam is neki, ne haragudj, de öt és fél éven át eleget találkoztam hozzád hasonlókkal… A felvett lányok között volt, aki nagyon jól dolgozott, csak örökké a férjével civakodott. Mondtam is neki, hagyd abba, mert ha a férjed vagy bárki meglát az Interneten, a gyerekedet azonnal neki ítélik. De akkor miből éljek?, siránkozott, én pedig megígértem, szólok, ha valami nagyobb legénybúcsú adódik. A legénybúcsúkra maximum húsz lányt tudok küldeni, a lányoknak hatvan-hetven ezret adok, a kaja, a pia úgyis ingyen van, nekem pedig lányonként marad harminc-negyven ezrem. A legénybúcsú mindenkinek jó. Mert a férfiak addig szórakozhatnak ameddig, és az egyetlen kikötés csak annyi: egy lánnyal csak egy férfi mehet el.

– Nándi, és azt hogyan oldod meg – kérdezte az öregedő, ronda, gyér haját hátul varkocsba fogó kezdő szex-vállalkozó, a Péter -, hogy lakáson ne csapjanak be?

– Úgy, hogy különbséget teszek. Kedvezek az egyiknek, amiről persze a többi nem tud. Na és attól fogva ez a lány ügyel arra, hogy ne legyen díjváltozás, vagyis hogy a lányok ne húzhassanak le. A csajok szépen meghirdetik magukat az Interneten, mert ők mondhatják, hogy fehér májúak, vagyis a szex nekik ingyen kell, én pedig figyelem a beírásokat. Ha gond van, elbeszélgetek velük egyszer, kétszer, aztán pakolhatnak. A Frankel León is olyan jól megvoltunk a zsidókkal. Amikor például az alsó öreglány először dobolt föl a partvisával, kötelezővé tettem a papucs viselését. Mert nem kell a probléma. Egy teljes éven át működtettük a dolgot – középen a zsidó templommal -, és a kutya sem szólt ránk. A legfontosabb, hogy tartsuk be az együttélés szabályait.

+

Aki bordélyházat tart fenn, vezet…

205.§ (1) Aki épületet vagy egyéb helyet üzletszerű kéjelgés céljára másnak rendelkezésére bocsát, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki bordélyházat tart fenn, vezet, vagy annak működéséhez anyagi eszközöket szolgáltat, öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő…. /1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről/

+

– Nem kell ám ettől megijedni, Erzsike. Tudja, hogy hány, de hány ilyen lakás működik Pesten?

– Ahová hét évvel ezelőtt a Péter elvitt – mondta Enci -, ott az egyik lány például a jogra járt…

– Az enyém meg fotósiskolába…

– Nekem is vannak tanárnőim. Volt egyszer egy biológia tanárnőm – kezdett a történetbe Nándi. – Korábban, a tanítás mellett, masszázsszalonban dolgozott, és a végén a franciát ott is óvszer nélkül csinálta -hatezerért. Mondta is az anyám meg a nővérem, ez borzasztó, az ország szégyene, hogy az ember gyerekét az általános iskolában olyan nő tanítja, aki iskola után a kupiba megy dolgozni. És avval is hetente hívnak, akarok-e román lányt venni kétszázezerért. Gondoltam, jó, adok a lányért kétszázezret, aztán döntsön szabadon, akar-e velem dolgozni; azon filóztam, hűségesebb-e az ilyen.

– Nem, ez már undorító – tiltakozott Péter.

– Csakhogy az ilyen lány nagy bukó is lehet. Mert eljön ugyan velem önként, de ha egy hónap múlva valamiért rátalál a rendőrség, és faggatni kezdik, akkor megijed, és esetleg azt mondja, kérem, engemet megvettek… És a vád máris emberkereskedelem.

+

Aki mást elad, megvásárol…

175/B.§ (1) Aki mást elad, megvásárol, ellenszolgáltatásként átad, vagy átvesz, más személyért elcserél, úgyszintén, aki ennek érdekében toboroz, mást szállít, elszállásol, elrejt, másnak megszerez, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. / 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről /

– De hát minek is az ilyesmi – mondta Péter -, amíg a kínálat ekkora, és míg a lányok önként jelentkeznek. Szóval ott tartottunk, hogy van hétmilliód. Ha bent tartod a bankban, kapsz rá nyolc százaléknyi kamatot, ami ötszázhatvan-hatszázezer forint. Ellenben ha veszel egy lakást, akkor az balhé és rendőrség nélkül akár havi három-ötszázezret is hozhat. Ezért tetettem be a vállalkozói igazolványomba az engedélyt a frissítő-relaxáló masszázsszalonra.

– Akkor te most a mi stricink vagy? – kérdezte Ditke.

– Kérem szépen, a strici szó elavult. Az emberek számára a strici az, aki üti-vágja a nőket, a pénzüket pedig elszedi. Arra kérem, Erzsike, egy pillanatra se azonosítson evvel, mivel hogy itt semmi és senki nincs erőltetve.

+

A kitartott, a strici

206. § Aki üzletszerű kéjelgést folytató személlyel egészben vagy részben kitartatja magát, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Mellékbüntetésként kitiltásnak is helye van. / 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvből/

+

– Ha igazi strici volnék – mondta Nándi -, akkor nem egymilliót keresnék egy hónapban, hanem ötöt. Mi üzletemberek vagyunk. Olyanok, akik a lakásukat úgy akarják kiadni, hogy többet kereshessenek rajta, mintha egy családnak adnák bérbe.

– Péter, drágám, mit mondtál te múltkor a rádióban a saját lányodról?

– Azt, hogy ha a lányom húszéves volna, és baromira rosszul keresne, én pedig nem tudnám támogatni, bizony mondanám: kislányom, eredj, és négy-öt évig legyél prostituált. Addig rá ne nézz senkire, ne legyél szerelmes, gyűjtsd a pénzt, hogy huszonöt éves korodban az életed elkezdhesd. Nagy igény van erre. És az a Mitsubishi Pajerós pali, aki az előbb a Dorkától elment, leszarja, hogy Morvai Krisztina Baló Györgyné mit akar: tűzzel-vassal irtani a prostitúciót. A Pajerós csak dugni akar; akkor meg miért ne alkalmazkodjon az ember, főként, ha a lányok is maguktól jelentkeznek.

-Jó, hát száz jelentkezőből ha egyből lesz megbízható hajtós lány. Mert azért a többség egy-két alkalom után rájön, neki ez nem megy. Vagy ha igen, akkor meg kell tanulnia telefonoznia. Mert nem elég elhadarni, mint egy üzenetrögzítő, hogy fél óra nálam 8 ezer, amiben benne van a natúr meg a kölcsönös francia, ezen kívül vannak az extráim. A telefonozás olyan, mint egy kapcsolatban az első találkozás. A lány legyen kedves, bájologjon. Nem baj, ha a vendég 10-15 percig beszél, nem baj, ha harmadszorra is csak telefonál, mert majd negyedszerre eljön és kifizet extrákkal együtt 25 ezret, azután meg törzsvendég lesz. Mindig azt kérdezem a lányoktól, attól is, aki utálja, hogy ezt akarod csinálni? Akkor tudd meg, hogy belőlük élsz. Utálhatod őket kint az irodában, de bent, a szobában, azért a pénzért adni kell valamit; és ha már ide valaki eljön, az nyomja meg a lányt rendes körülmények között és rendesen, de sok köcsög oda se figyel a lányra, úgy csinálják, hogy szinte szétberhelik.

-Édes, Erzsikém, azért mondja ezt is kurva jól a Nándi, mert olyan ez, hogy én is összejöttem avval a kis Andival, akit mutattam magának. Szombaton volt nálam először, odajött, ott aludt, a barátnőm meg lent a földszinten. És én ahhoz a kis Annához négy órán át hozzá sem nyúlhattam. Csak azután. De az a négy óra érzelmileg húszszor annyit jelentett, mint hogy idejövök egy lányhoz és egy óra alatt…

-Hajtós lánnyal életemben nem voltam. Pedig fölajánlotta sok, amíg nálam dolgozott, hogy akár ingyen is. Dehogy nézem le őket. A tíz százalékát csípem is; a többi az buta, hagyják, hogy lehúzzák őket. Így ültem szemben a lánnyal, a Mónival. Mondtam neki, a barátod lehúz, valljál be csak 200 ezret, a többit meg tegyük bankba, nyissunk a nevedre számlát. De hogy őt a csávó annyira szereti. Elkaptam egyszer a csávót, beszéltem vele négyszemközt, és erre mit mond? Hagyjál engem a Mónival, nekem nem barátnőm, őt csak lehúzom. Az a baj, ezek a hajtós lányok épp attól, amit csinálnak, érzik úgy, hogy kevesebbek a többi nőnél. És amikor végre szóba áll velük egy férfi, ha valaki végre elfogadja őket, rögtön úgy érzik, mindenüket oda kell adni. Holott a legtöbb pasi erre áll rá, a lehúzásra. Tényleg nem voltam még hajtós lánnyal. Az Enci az más, vele nem dolgoztam együtt, meg hiába volt eddig az, nem élvezte, meg egy átlag nő is lefekszik vagy húsz-harminc pasival.. Beteges dolog hajtós lánnyal lenni: bemenni hozzá, aztán adj neki… Meg ha lefekszel egy hajtóssal, többé nem tisztel. Dehogy vagyok én olyan, mint egy hímmadám. Csak tudom, hogy rossz volt a február, a március, hogy nagyon rosszul kezdtek a lányok. De tudták, nem a hellyel van baj; hogy minden évben akad ilyen időszak. Beszéltem az internetesekkel és az derült ki, az év elején vagy 300-400 lány tetette föl magát az Internetre, most meg ugyanennyien le.

-Tavaly novemberben háromszor voltam Jordániában, összejöttem gazdag palikkal, és tavaly novemberben az egyik ideküldte a két haverját. A Kempinskiben laktak, mondták, szerezzek nekik lányt, szóltam az Encinek és lett is angolul is beszélő 200 dollárért. Megvolt a dolog, elhívták ebédelni is, mondták, jó lenne, ha kicsit még maradna, erre a lány közölte, újabb 200 dollárért miért ne. Holott csak ruhát akartak neki venni, hogy vacsorázni elvihessék….

-Ez pont olyan, mint mikor a legénybúcsúkra vagy a vidéki polgármesteri találkozókra szállító az utazási időt is felszámítja. Ostoba kicsinyesség… Vidéki polgármesterek is gyakran kérnek lányokat. Egy intelligens lány ára, olyan, akivel beszélgetni is tudnak, 150 ezer. S.-ben volt egy kupi. Olyan, ahová miniszterek jártak, meg csupa ismert ember. Ment is volna a dolog bármeddig, ha a lányok nem buták. De nekik dicsekedniük kellett, hogy melyik miniszter meg híres ember mikor és hányszor nyomta meg, holott napi 150 ezret kerestek…

-Nándikám, akkor találkozzunk. Beszéljünk. Elvihetem egy darabon Erzsike?

+

-Tudja – magyarázta Péter az autóban -, jelen pillanatban ennek a lakásnak kettős használati értéke van: munkahely és szállás. A lányok az úgynevezett lakbért kifizetik az Encinek, ő pedig megveszi az óvszert, a kávét, a kólát… állja az összes rezsit, a lányok hirdetését is… A Nándi meg azt akarja, hogy mindez jobban menjen. Olyan ez, mint egy közért. Egy szupermarket. A vevő jelentkezik és megkapja az árut…. Az újabb lakásban, egy emelettel lejjebb már én leszek az Enci.

Scipiades Erzsébet

Comments are closed.