Forrás: Magyar Hírlap

Antirasszista tüntetést szervez a jobboldal

Kerényi Imre éppen a gyűlölet ellen tesz. Baloldali fajelmélet fotó: Soós MilánAntirasszista tüntetést szervez a jobboldal. Ez már abból is látszik, hogy a várbusz megállójában feltűnően sok jólöltözött, ötvenes nő ácsorog. Amikor egyikük a BKV szabotázsakciójának tudja be a busz késését, a tudósító arra gondol, a gyűlölet mellett az idiotizmus ellen is lenne mit tenniük a szervezőknek.

„Tégy a gyűlölet ellen”-kampány Hende Csabával, Kerényi Imrével, Farkas Flóriánnal, Jankovics Marcellel (a mozgalom eredeti alapítói tiltakoztak a névbitorlás miatt). A budai Várban kétszázan-háromszázan gyűlnek össze. Az arcok szigorúak, még a gyűlölet ellen is indulattal tesznek. A polgári körösök eklektikus elegyet alkotnak a japán turistákkal, akik nem is mulasztják el videóra venni a látványosságot.

Hende Csaba főkoordinátor (egykor MDF, ma Fidesz) a „megélhetési antirasszistákról” beszél, szerinte igazából ők a valódi rasszisták, tudatosan keltenek félelmet, hogy hatalmon maradhassanak. A felvezetés után Kerényi Imre (sztárvendég) lép a színpadra. Felvázolja a „baloldali szörnyállamok” történetét, Dantontól indul, Gyurcsányig jut. Szerinte a baloldaliak génjeikben hordozzák a gyűlöletet (érdekes elmélet egy „antirasszista” tüntetésen), és más céljuk nincs, mint uralkodni maffiaállamaikban – közben meg elfogy a nemzet. A gyűlölet táplálásában a média a legfőbb felelős, amely napi ezerötszáz cikkben támadja a polgári oldalt, mégpedig megrendelésre.

Farkas Flórián, a Lungo Drom fideszes elnöke úgy gondolja, a baloldal azért van ellenük, mert a cigányság „nagyobbik és felelősen gondolkodó része” a jobboldallal kötött szövetséget. Egyébként meg Orbán alatt jobb volt.

Jankovics Marcell (sztárvendég 2.) szerint bár a cigányág nyomoráért mindannyian felelősek vagyunk, és a holokausztot sem szabad elfelejteni, a kollektív bűnösség felemlegetése is bűn. A világ leghosszabban készülő rajzfilmjének alkotója szerint Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalásával a Moszkva téren megszúrt roma fiú ügyében világossá vált, tudatos kampány folyik a baloldalon. A zárszó ismét Hendéé.

A tudósító mellett tíz év körüli kissrác nyafog, lábánál iskolatáska. Apukája letorkolja: „Milyen magyar vagy te, ha nem hallgatod meg Hende Csabát?”

Kósa András

Comments are closed.