Forrás: antiszemitizmus.hu

Május 22-én, a lapban Varga Klára az SZDSZ „Szakállas Bácsi” díjának tervezetét állítja pellengérre, amellyel a párt a rasszista, kisebbségellenes magatartást kívánja „díjazni”. Tulajdonképpen addig nincs is baj, míg el nem kezdi sorolni a „zsidó bűnöket” (egyes zsidó személyiségek vélt vagy valós kijelentéseit), és mindezt anélkül, hogy esetleg néhány antiszemita kijelentést is bevenne a gyűjtésbe.

„Landesmann Tamás is nagyot alkotott ebben a műfajban, amikor a komplett magyar kultúrát bőgatyára és fütyülős barackra redukálta.(Bár én, mint kecskeméti származású, és úgy is, mint tántoríthatatlan Móricz-rajongó, egyiket se szégyellem különösebben, sőt.) Haraszti Miklós, aki „tökös zsidó gyerek’-ként határozta meg magát, s ebben a minőségében be is ajánlott Szentmihályi Szabó Péternek egy kiadós verést, szintén eséllyel indul a megmérettetésen. „

Landeszman Györgynek hívják a közel másfél évtizede indulatos és sértő kijelentést tett rabbit. Noha lemondott hivataláról, az országból is eltávozott, és kijelentéseitől zsidó közéleti szereplők -napilapok, illetve a Szombat hasábjain is – elhatárolódtak, a szélsőjobb sajtója azóta lovagol szavain, míg például Hegedűs Lóránt, uszító antiszemitizmusa ellenére, változatlanul lelkészként dolgozik, bocsánatot pedig még véletlenül sem kért.

És persze hosszan sorolhatnánk a heti rendszerességű antiszemita sajtómegnyilvánulásokat, amelyekért soha, senki nem kér elnézést.

Comments are closed.