Hírek

sofar, 2005. május 26. 01:03  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. május 26. 00:00

Kisvárda: spanyol drogterjesztő. Spanyol drogterjesztőt fogtak el a rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. A kisvárdai rendőrkapitányság névtelen telefonos bejelentésből értesült arról, hogy a város szórakozóhelyein egy külföldi férfi kábítószert terjeszt. A nyomozók akkor jelentek meg a tartózkodási helyén, amikor a 29 éves spanyol állampolgár két magyar férfi társaságában kábítószergyanús anyagot mért és fogyasztott. A rendőrség mintegy negyed kiló növényi származékot – valószínűleg hasisgyantát – foglalt le. (Népszabadság)

Háromszáz gépkocsit tört fel Ausztriában. Egy 33 éves magyar férfi Bécs környékén és Burgenlandban törte fel a gépkocsikat, és lopott el főképpen autórádiókat és CD-lejátszókat, amelyeket egy budapesti piacon értékesített. A bűnöző mintegy 210 ezer euró (53 millió forint) kárt okozott. (MTI)

Újra Mézga család. Huszonöt év után folytatja a Mézga család-sorozatot a Macskafogót is jegyző Ternovszky-Nepp páros, akik egyelőre pénzt vagy legalább eladható reklámidőt szeretnének kicsikarni a kereskedelmi televíziókból. Az animációs sorozat negyedik szériájának csupán egyetlen része készült el a pénzhiány miatt. Az új sorozat első epizódját június 3-án, este kilenc órától a Filmmúzeum Zenebisztró című programsorozatában mutatják be a budapesti Merlin Színházban. (Index)

Gyermek zuhant ki egy kínai repülő futóműrekeszéből. Tíz év körüli fiú zuhant ki tegnap a China Eastern kínai légitársaság felszálló utasszállító repülőgépének futóműrekeszéből a Kanszu tartomány Tunhuang városának repülőterén. A mentők holtan találták a gyermeket. A kiadott közlemény semmilyen további részletet nem tárt fel. (MTI)

Blokád Rábafüzesnél. Bejelentett blokád miatt szünetel a határforgalom pénteken a rábafüzesi közúti határátkelőnél 13 és 18 óra között. Az átkelő osztrák oldalán a Szövetség az S7-Ag S7 gyorsforgalmi út ellen jelszóval polgári demonstrációt tartanak. A határőrség az osztrák szervekkel egyeztetve azt javasolja, hogy a blokád ideje alatt a teherforgalomban részt vevők a Szentgotthárd Ipari Park átkelőhelyet, a személygépkocsival utazók a pinkamindszenti közúti átkelőt használják. (MTI)

A Voyager 1 elérte a Naprendszer határát. Csaknem 28 évig tartó repülés után elérte a Naprendszer határát a Voyager 1 amerikai űrszonda, az első, ember alkotta szerkezet, amelynek ez sikerült – jelentette be helyi idő szerint kedden az amerikai űrkutatási hivatalhoz (NASA) tartozó Jet Propulsion Laboratory a kaliforniai Pasadenában. A szonda ezután a világmindenség határtalan terében halad tovább. A NASA 2020-ig tud kapcsolatban maradni az űrszondával. (MTI)

Aero-nagydíj. Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő nyerte a világ első Aero Nagydíját Szlovéniában. A versenyben nemcsak műrepülő-gyakorlatokat kellett végezniük a pilótáknak, hanem harci helyzeteket is szimuláltak. A legnehezebb szám azonban a légi Forma-1, amelyben egymással sebességi verseny vívnak a repülők. (TV 2)

Könyvbemutató és előadás a zsidóságról. A Füst Milán Szellemi Páholyban (VII. kerület, Wesselényi utca 5.) ma este hattól Kopátsy Sándor Zsidóság Magyarországon régen és ma címmel tart előadást. Beszélgetőtárs: Antalóczy Attila. Ugyanitt lesz a bemutatója Benedek István Gábor és Berta Pál Harmadik Háború című könyvének. (Népszabadság)

Visegrádi kulturális fesztivál. Szerdán ért véget az első visegrádi sport és kulturális fesztivál. A hatnapos rendezvény – melyre elsősorban a visegrádi négyek országaiból érkeztek a résztvevők – adott helyt adott helyt hazánk legnagyobb nemzetközi gyermek sakkcsapat-versenyének is. A nyolc országból érkező tíz csapat vetélkedőjén a legjobbnak a fesztivált szervező budapesti Barcza Gedeon SC csapata bizonyult. (Népszabadság)

A skandináv lottó 21. heti nyerőszámai

Első számsorsolás:

10, 11, 14, 22, 27, 32, 35

Második számsorsolás:

6, 7, 13, 16, 18, 26, 32

népszabadság közvetlen telefon

Naponta 9 órán át közvetlen számon is hívhatják a szerkesztőséget. Segítséget nyújtunk abban, hogy véleményeik, ötleteik, javaslataik és információik azonnal eljussanak az illetékes újságírókhoz és rovatokhoz. Hívásaikat várja reggel 10-től 19 óráig:

Danó Anna

06 (30) 550-8585

e-mail: [email protected]

Comments are closed.