Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. május 25. 20:12

A Hezbollah libanoni gerillaszervezet azt állítja, hogy 12 ezernél több rakétája van, amelyekkel tűz alá veheti egész Észak-Izraelt.

A szervezet, amelyet nemzetközi nyomás alatt tartanak, hogy szereljen le, ragaszkodik fegyvereihez, és szembeszáll mindenkivel, aki el akarná venni tőle – szögezte le szerdán Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője egy több ezer embert megmozgató nagygyűlésen Dél-Libanonban.

„A megszállt Palesztina egész északi része, a telepek, a repülőterek, a kikötők, a szántóföldek és farmok mind elérhetőek az iszlám ellenállás számára… (Az izraeliek) ezt az erőt el akarják venni Libanontól… Minden kéz, amely a fegyvereinkért nyúl, izraeli kéz, és le fogjuk vágni… Ha bárkinek eszébe jutna leszerelni az ellenállást, úgy fogunk küzdeni ellene, mint a kerbelai mártírok küzdöttek” – mondta a síiták történetének egyik nagy csatájára utalva Naszrallah a Libanonból való izraeli kivonulás ötödik évfordulóján.

A Hezbollah a feszültségtől függően időnként rakétákat lő ki Izrael területére, de ezek a fegyverek pontatlanok, ritkán hatékonyak, általában mezőgazdasági földeken csapódnak be. Izrael így is fenyegetésnek tekinti azokat, és légicsapásokkal válaszol.

(MTI)

Comments are closed.