Forrás: Index

Saron négyszáz palesztin fogoly szabadon engedését ígéri

május 24. 20:03

[MTI]

Ariel Saron izraeli kormányfő további négyszáz palesztin fogoly szabadon bocsátását ígérte kedden Mahmud Abbász palesztin vezető támogatásának a jegyében. Az Egyesült Államokban járó Saron egy Izrael-barát amerikai szervezet washingtoni rendezvényén reményt keltőnek nevezte Abbász decemberi megválasztását palesztin elnöknek Jaszer Arafat utódjaként, és hangoztatta, hogy Izrael nem akarja a kínálkozó alkalmat elmulasztani. Kijelentette, hogy kész együttműködni a palesztin elnökkel és segíteni neki, amíg az nem veszélyezteti Izrael biztonságát, mivel ebben az egy kérdésben sem most, sem a jövőben nem hajlandó kompromisszumra.

Közölte, hogy hazatérve javasolni fogja a kormánynak további négyszáz palesztin szabadon bocsátását, ugyanakkor jelezte azt az elvárását, hogy a palesztin hatóság csapjon le a szélsőségesekre. Utalt rá, hogy a Mahmúd Abbásszal tartott, tűzszünetet hirdető februári egyiptomi találkozójuk óta Izrael már ötszáz palesztint szabadon engedett. Ariel Saron izraeli kormányfő további négyszáz palesztin fogoly szabadon bocsátását ígérte kedden Mahmud Abbász palesztin vezető támogatásának a jegyében. Az Egyesült Államokban járó Saron egy Izrael-barát amerikai szervezet washingtoni rendezvényén reményt keltőnek nevezte Abbász decemberi megválasztását palesztin elnöknek Jaszer Arafat utódjaként, és hangoztatta, hogy Izrael nem akarja a kínálkozó alkalmat elmulasztani. Kijelentette, hogy kész együttműködni a palesztin elnökkel és segíteni neki, amíg az nem veszélyezteti Izrael biztonságát, mivel ebben az egy kérdésben sem most, sem a jövőben nem hajlandó kompromisszumra.

Közölte, hogy hazatérve javasolni fogja a kormánynak további négyszáz palesztin szabadon bocsátását, ugyanakkor jelezte azt az elvárását, hogy a palesztin hatóság csapjon le a szélsőségesekre. Utalt rá, hogy a Mahmúd Abbásszal tartott, tűzszünetet hirdető februári egyiptomi találkozójuk óta Izrael már ötszáz palesztint szabadon engedett.

Comments are closed.