Forrás: Népszava

Az év második Grand Slam-tornájának nagy hiányzói közé tartozik az amerikai Serena Williams és az ausztrál Lleyton Hewitt, és hiányzik már a tavalyi női győztes, Anasztaszija Miszkina is, pedig ő elindult.

A 13 és félmillió euró összdíjazású teniszviadal első fordulójában az orosz címvédő 1 óra 45 perc alatt 6-4, 4-6, 6-0-s vereséget szenvedett a spanyol Maria Sanchez Lorenzótól, így történelmet írt, bár nyilván nem olyant, mit amit szeretett volna: ő az első címvédő, aki a nyitókörben búcsúzott. A vártnál nehezebben, de sikerrel vette az első fordulót az első kiemelt Lindsay Davenport, az amerikai hölgy ugyanis csak három szettben, 3-6, 6-2, 6-2-re győzte le a szlovén Srebotnikot. A kiemeltek közül a 4. Gyementjeva, a 8. Schnyder és a 14. belga Clijsters viszont két gyors játszmában múlta felül riválisát.

A férfi egyes küzdelmei is követeltek vezéráldozatot, a 17. kiemelt szlovák Dominik Hrbatyt a szerb-montenegrói Janko Tipsarevic győzte le gigászi csatában, 6-7, 6-3, 3-6, 6-3, 8-6-ra. A világelső Roger Federernek azonban nem okozott gondot az első forduló, a svájci klasszis könnyedén, 6-1, 6-4, 6-0-ra verte az izraeli Dudi Selát. A végső győzelemre legnagyobb esélyesnek tartott spanyol Rafael Nadal is csak a harmadik szettben izzadt meg a német Lars Burgsmüller ellen, akit 6-1, 7-6, 6-1-re vert.

A viadal egyetlen magyar résztvevője, Mandula Petra csak kedden ragad ütőt, a világranglista 255. helyén álló magyar játékos Anabel Medina-Garrigues ellen lép pályára az első fordulóban, ahol máris bravúrra lesz szükség, hiszen a spanyol hölgy 34. a világranglistán.

Népszava-információ

Comments are closed.