Forrás: NOL

Népszabadság Online, 2005. május 23. 20:47

Az amerikai Malcolm Glazer sportmágnás hétfőn bejelentette, hogy teljes egészében magántulajdonba veszi a Manchester United labdarugó klubot.

Ezzel összefüggésben Glazer befektetési cégét, a Red Football Ltd.-t képviselő bankárok azt közölték, hogy a klubot június 22-én vezetik ki a londoni tőzsdéről. A kivezetéssel lezárul a világ leggazdagabb klubcsapatának 14 évig tartói tőzsdei szereplése.

Glazer jelenleg a Manchester United részvényeinek 76,2 százalékát birtokolja, miután május közepén tovább növelte részesedését.

Az utóbbi évek legnagyobb angliai sportbotrányává fajult tranzakcióval Glazer, a Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa, aki már másfél éve környékezi a Manchester United cégvezetését, hirtelen ellenséges ajánlattal, a csapat aktuális részvényárához képest jelentős felárat kínálva kivásárolta az együttest működtető vállalat két ír főrészvényesét, a versenyistállót fenntartó J.P. MacManust és John Magniert.

Glazer ezzel először többségi tulajdonhoz jutott, majd a megindult tömeges eladási ajánlatokkal élve 76,2 százalékos részesedésre tett szert a cégben.

Glazer – egy Litvániából menekült, koldusszegény zsidó órásmester fia – 790 millió fontos, részvényenként 300 pennys ajánlattal vásárolta ki a két ír főrészvényest.

(MTI)

Comments are closed.