Forrás: Hírtv

Azon pedagógusok jelentkezését várja az Oktatási Minisztérium, akik az iskolai oktató-nevelő munkában megkülönböztetett hangsúllyal kívánnak foglalkozni a holokauszttal és ezzel összefüggésben a zsidóság történetével.

Az izraeli Yad Vashem Intézet intenzív tanfolyama felöleli a téma alapos történeti, eszmetörténeti elemzését; a dokumentációs központ és a múzeum anyagának megismerését és feldolgozását, a holokauszt iskolai interpretálásának problémáit, lehetőségeit. A tanfolyam előadásai, a foglalkozások magyar és angol nyelven folynak.

A képzésen 20 fő vehet részt.

A tanfolyam akkreditált továbbképzés, a részvétel a nyertes pedagógus számára ingyenes. A jelentkezők pályamunkáinak elbírálását kutatók, tanárok és pedagógiai szakemberek végzik.

A továbbképzés elvégzéséről szóló elismerésnek feltétele, hogy a pedagógusok egy év elteltével bemutassák, hogy milyen munka keretében hasznosították a Yad Vashem Intézetben szerzett ismereteket.

A kurzus várható időpontja: 2005. október 22. – november 5.

A program szerves részét képezi egy – várhatóan kétszer fél napos – továbbképzés, amely felkészíti a résztvevőket az izraeli programra. A felkészítőn való részvétel feltétele a kiutazásnak.

A pályázatok beadási határideje: 2005. június 15.

Pályázati kiírás a www.om.hu oldalon olvasható.

(Educatio Press)

Comments are closed.