Forrás: Népszava

Braun Ákos megszerezte első Európa-bajnoki címét Rotterdamban. A magyar cselgáncsozó a hollandiai Eb 73 kilogrammos kategóriájában szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben legyőzte az izraeli Yoel Razvozovot. Braun Ákos megnyerte első három mérkőzését, így elődöntőt vívhatott a lett Vsevolods Zelonijsszal. Az akadályt könnyedén vette a paksi versenyző, így bejutott a fináléba, majd az izraeli legyőzésével meg is szerezte a kontinensviadal aranyérmét.

Braun ugyan nyert már idén Világkupát, az Eb-elsőség azonban eddigi legnagyobb sikerének tekinthető.

Az éremszerzés azonban nemcsak neki, hanem Mészáros Anettnek is sikerült: a 70 kilós hölgy orosz, szlovén és brit ellenfeleket legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol a holland Edith Bosch várt rá. A hazai pályán szereplő Bosch azonban már túl nagy falatnak bizonyult a 18 éves magyarnak, így maradt a bronzmeccs. A harmadik helyért megrendezett mérkőzésen Mészáros Anett – aki ezen a viadalon mutatkozott be a felnőttek között – legyőzte az osztrák Silvia Schlagnitweitet, így bronzéremmel zárta a hollandiai kontinensviadalt.

Az éremtől a +100 kilós Bor Barna is csak egy lépésre volt, hiszen első három mérkőzését megnyerve bejutott az elődöntőbe. A fináléba kerülésért azonban kikapott a lengyel Janusz Wojnarowicztól, majd a bronzmeccsen az izraeli Andrian Kordonnal szemben is alulmaradt, így végül az ötödik helyen végzett.

Nagy reményekkel indult el az Európa-bajnokságra a sportág egyik legnagyobb egyénisége, az olimpiai- és világbajnok Kovács Antal. A Paksi Atomerőmű versenyzője minden bizonnyal utolsó kontinensviadalán vett részt – ami pályafutásában a 38. volt. A megannyi Eb azonban eddig nem hozta meg a várva várt aranyérmet, ezért Atom Anti kettőzött erővel készült a búcsúra. Az álmok azonban hamar szertefoszlottak, hiszen a 100 kilogrammos Kovács már az első körben búcsúzott, miután az orosz Gaszimov ipponnal legyőzte őt. Mivel ellenfele a következő körben vereséget szenvedett, így a magyar dzsúdós a vigaszágas esélyekről is lemondhatott és végül helyezetlenül zárta az Eb-t ugyanúgy, ahogy Gera Csaba és Szabó Brigitta is.

B. E.

Comments are closed.