Forrás: Híradó

Palesztin rendőröket sebesítettek meg a radikális Hamász mozgalom fegyveresei a Gázai övezetben

Palesztin rendőröket sebesítettek meg a radikális Hamász mozgalom fegyveresei a Gázai övezetben.

Előzőleg a palesztin rendőrök kísérletet tettek arra, hogy aknavetőkkel akadályozzák meg a Hamász aktivistáit a környező izraeli telepek támadásában.

A Hamász fegyveresei több támadást hajtottak végre az izraeli települések ellen. A válaszul indított izraeli légi rakétatámadásban súlyosan megsebesült a Hamász egyik tagja.

Egy izraeli katonai illetékes azt közölte: a támadás egy olyan fegyveres csoportot célzott, amely Hán Junisz palesztin városból aknalövedékeket akart kilőni egy zsidó településre.

Ez volt az első eset, hogy az izraeli légierő rakétatámadást hajtott végre palesztin fegyveresek ellen azóta, hogy februárban a szembenálló felek kölcsönös tűzszünetet hirdettek.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök és Saul Mofaz védelmi miniszter szerda este felszólította a palesztin vezetést: haladéktalanul akadályozza meg a Hamász által indított támadásokat.

Értesülések szerint az izraeli hadsereg nagyobb offenzívára készül, amennyiben a Palesztin Hatóság nem képes elejét venni a radikális palesztin mozgalom fegyveres akcióinak.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.