Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. május 18. 00:00

A NATO beszáll a darfuri rendteremtésbe

Az atlanti szövetség készen áll, hogy az Európai Unióval összehangolva logisztikai támogatást nyújtson a Nyugat-Szudánban működő békefenntartóknak – jelentette be kedden, Brüsszelben Jaap de Hoop Scheffer. A NATO-főtitkár azt követően nyilatkozott, hogy fogadta Alpha Oumar Konarét, az Afrikai Unió bizottságának elnökét. Az elmúlt két évben megfigyelők szerint mintegy negyedmillióan vesztették életüket a darfuri konfliktusban, és kétmillióan váltak menekültté. (Brüsszeli tudósítónktól)

Több százan elköltöznének Gázából

Négyszáznál is több zsidó telepes család bólintott rá eddig az izraeli kormány ajánlatára, hogy költözzenek Dél-Izraelbe jelenlegi lakóhelyükről, a kiürítés előtt álló Gázai övezetből. Hétfőig 430 telepes család írta alá az izraeli kormány ajánlatát, amelynek értelmében a Gázai övezet augusztus közepére tervezett kiürítése után a dél-izraeli Nicanim térségében telepednek le. (MTI)

Koszovó függetlensége csak erőszakkal vívható ki

Vuk Draskovics Szerbia és Montenegró-i külügyminiszter arra figyelmeztetett kedden, hogy Koszovó függetlenségét kizárólag erőszakkal lehet kivívni. A belgrádi politikus Miguel Ángel Moratinos spanyol külügyminiszterrel folytatott belgrádi tárgyalása után beszélt erről. (MTI)

Comments are closed.