Forrás: Stop!

Bizonyítékok nélkül a háborús bűnökkel vádolt Zentai Károly Időpont: 2005-05-17 11:00:52

Zentai Károly nincs azoknak a dokumentumoknak a birtokában, mellyel igazolná, hogy 61 évvel ezelőtt nem járt Budapesten abban az időben, amikor a neki felrótt gyilkosságokat elkövették.

Az Ausztráliában élő család beismerte hogy semmilyen bizonyítékkal nem rendelkeznek, mely felmentené hozzátartozójukat a vádak alól. 1994-ben egyik fia állította egy nyilatkozatában, hogy apja magnóra mondott életrajzából egyértelműen kiderül, hogy a kérdéses napon Hántán – a Budapesttől 70 kilométerre lévő településen – tartózkodott, tehát nem ölhette meg Balázs Pétert, akinek a megkínzásával és megölésével vádolják a 83 éves mezőgazdasági kutatót. De bizonyítani csak a magnófelvétellel lehet, mert Zentai tartózkodását alátámasztó dokumentumok megsemmisültek – írja a híradó.hu.

A The Weekend Australian című lap viszont arról írt, hogy egy több mint ötven éve készült ausztrál állampolgársági kérelem fontos bizonyíték lehet a háborús bűncselekménnyel gyanúsított Charles Zentai ellen, amely megalapozhatja Magyarországra történő kiadatását.

Az újabb nyomozás az ügyben tavaly szeptemberben kezdődött, amikor Balázs Péter testvére a Wiesenthal központ képviselőjéhez fordult.  Az egykori nácikat felkutató szervezet képviselője, Efraim Zuroff olyan bizonyítékokat kapott Balázs fivérétől, melyekben legalább tizenegy tanú vallomása támasztja alá, hogy Zentai aktívan részt vett a zsidó fiatalember meggyilkolásában.

Stop!

Comments are closed.