Forrás: Stop!

Demszky mégsem vesz részt a rasszizmus elleni demonstráción Időpont: 2005-05-15 13:56:12

A ma megrendezésre kerülő tiltakozó nagygyűlés résztvevői a Moszkva téren gyűltek össze, ahol egy hete egy ismeretlen támadó karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendezvény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét az embertelenségre, és segítsen túllépni azon a közömbösségen, ami a faji eredetű erőszakkal kapcsolatban tapasztalható.

 

A támogatók között van többek között a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Nagy Imre Társaság, a Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége, az Országos Cigány Önkormányzat, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és több parlamenti párt is.

Demszky Gábor az eredeti tervekkel ellentétben nem vesz részt a nagygyűlésen, viszont Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke és Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője mellett Tamás Gáspár Miklós, illetve Teleki László esélyegyenlőségi államtitkár és Csáky András MDF-es politikus is beszél majd. – adta hírül a Magyar Rádió online.

Várhatóan szóba kerül az is, amit a szervezők az elmúlt napokban a legjobban sérelmeztek, miszerint a rendőrség nem veszi komolyan a múlt vasárnapi támadás esetleges rasszista indítékát.

Stop!

Comments are closed.