Forrás: Stop!

Az izraeli hadsereg feloldotta a teljes zárlatot Időpont: 2005-05-15 15:00:39

Izrael engedélyezte több száz palesztin rendőrnek az egyéni fegyverek viselését Ciszjordánia csaknem minden palesztin autonóm városában – jelentette be egy izraeli katonai szóvivő.

Mint mondta, ez az engedélyezés ‘diszkréten’ már hat hete megtörtént, de csak most jelentették be. Az érintett övezetek Náblusz, Dzsenín, Rámalláh és Hebron körzete, amelyek még várnak arra, hogy palesztin biztonsági ellenőrzés alá kerüljenek, valamint Jerikó és Túl-Karm körzete, amelyeket az izraeliek már átadtak palesztin kézbe. Hebronban – ahol néhány száz zsidó telepes él százezernél több palesztin között, állandó feszültségek forrásaként – a rendőrök egyelőre csak pisztolyt hordhatnak – adta hírül a híradó.hu.

Egy palesztin biztonsági forrás szerint több hét óta Betlehemben és Kalkilíjában is fegyverrel járják a palesztin rendőrök az utcákat, az izraeli hadsereg hallgatólagos jóváhagyásával. Az izraeli hadsereg vasárnap feloldotta a ciszjordániai és gázai övezeti palesztin területek teljes zárlatát, amelyet május 10-én rendeltek el, merényletektől tartva az izraeli nemzeti ünnep idején. A feloldás nem vonatkozik ugyanakkor Ciszjordánia északi részére, ahonnan Izrael-ellenes merényletek terveiről érkeztek információk – olvasható a Jeruzsálemben kiadott közleményben.

Stop!

Comments are closed.