Forrás: SG

FŐOLDALIT/TECHHARDVERTUDOMÁNYJÁTÉKMOBILDIGICAMFILMLETÖLTÉSÁLLÁSAPRÓ (38 új) SGMAIL ÁRUHÁZ TÁRHELY

fórum | tartalom | saját fórum | hírdoboz | RSS | médiaajánlat | impresszum

Hírlevél:

Cikkek Fórum Letöltések Kedvencek — Szótárak Angol-magyar Magyar-angol Német-magyar Magyar-német — Keresők Google Yahoo Altavista

Szolgáltatások

Nyomtatás

Elküldés e-mailben

Cikkek a rovatból

Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja II.

Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja

A titkos ajtó – Kim Basinger, a vágy tárgya

Az utolsó óráig – Hitler titkárnőjének visszaemlékezései

Két hét múlva bosszút állnak a Sith lovagok

Mennyei királyság – Ridley eposzi magasságokban

Blueberry – A fejvadász

Beépített szépség 2 – Csábítunk és védünk

FőoldalFilm, Dvd

Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja II.

2005. május 13. 19:25, Péntek – Dojcsák Dániel

A nagyközönség számára május 19-től megtekinthető befejező, vagy átvezető vagy a nagydolgokat elkezdő harmadik epizód nekem sem okozott csalódást.

Generációk nőttek fel a történeten és a hetvenes-nyolcvanas években pont olyan lélegzetelállító volt a gyufás skatulyányi modellből lett birodalmi lépegető, mint most 2005-ben egy lángoló, de élettel teli digitálisan megalkotott város. Ugyan magam is rajongója vagyok a sorozatnak, de nem mondhatnám, hogy kívülről tudom a szenátus tagjainak a nevét, vagy a vadászgépek technikai paramétereit. A film körül kialakult kultusz sokféle rajongói réteget alakított ki, egészen a 26. ismétlést vasárnap esti szupermoziban nagy nehezen megnéző családoktól a fent említett aprólékos fanatikusokig. A film vonzereje éppen ebben van, mivel korhatár nélküli, ezért egy mai gyermek is ugyanolyan áhítattal szemléli az űrbéli harcokat, mint anno mi magunk, vagy szüleink, és mi is kíváncsian várjuk, hogy hogyan válaszolja meg a nyitva hagyott kérdéseket Lukács György, ismertebb nevén George Lucas.

Egy ilyen bemutató előtti kritikában illetlenségnek tartanám a cselekmény adott részeit túlzottan ecsetelni, de ugyanakkor nem lehet egyes dolgok mellett elmenni. Aki látta a másik öt részt az pontosan tudja, hogy Anakin Skywalkerből Darth Vader lesz, hogy a korábban százával viaskodó Jedi lovagok nagyrésze valahogyan el fog tűnni az élők sorából és csak Yoda mester és Obi-Wan Kenobi marad meg a régiek közül. Az sem titok, hogy Padmé ikreket szül, akiket Lukenak és Leianak nevez el, aztán ő is eltávozik az élők sorából. Azaz a harmadik részek érdekes momentuma fedezhető fel itt is – akár a Mátrix trilógia záró fejezetében – mégpedig a főbb szereplők látványos elhullása. Ebben az esetben össze kellett kötni egy réges-régen megírt történet tényeit az utóbbi évek terméseként kialakult első és második epizóddal. A fő cselekmény szálak egyértelműek, de bravúros ahogyan az egész galaxis társadalma átalakul, ahogyan új köntösben, de a régi varázsában villannak meg a korábbi részek motívumai.

Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Ennek ellenére sok helyen zavaróan gyorsan történtek az események és az átmenet kicsit művíes volt. A film megnézése után ha megkérdezte volna tőlem valaki, hogy milyen időintervallumot ölelt fel ez a rész, akkor nem tudtam volna válaszolni. Az előző epizód óta 10 év telt el. A főcím és a csillagok felé futó rövid bevezetés után egyből belecsapnak a fiúk a levesbe, az akcióra éhes rajongók kielégítése nem szenvedhet csorbát. A régóta várakozó embereknek cirkusz kell és kenyér – a kenyér gyanítom popcorn formában érkezik, a cirkusz pedig egy majd fél órás, kőkemény lézeres, robbanós, zuhanós, repülős, öldöklős, lézerkardos akcióban testesül meg. Ebben a félórában még úgy tűnik a Jedik bosszújáról van szó, még ők vannak nyeregben, a Sithek kénytelenek elkönyvelni komolyabb veszteségeket.

Anakin figurája viszont pillanatról-pillanatra alakul át az előző részben is megvillantott tiszta szívű, de becsvágyó Jediből a velejéig gonosz, de továbbra is becsvágyó Darth Vaderré. Obi-Wan és Yoda kitartóan állandó vonásai segítségével lesz igazán látható Anakin változása. Először csak gondolatokban, majd szavakban, később tettekben érhető utol a fiú közeledése a sötét erőhöz. Két csúcspontra is számíthat a néző, hiszen először lélekben alakul át a szemünk láttára, majd a záró jelenetekben fizikailag is megkapja a jól ismert gonosz szuszogó figuráját. A vetítés előtt két kérdés volt bennem vele kapcsolatban. Miért és hogyan: nyugodjon meg mindenki, kielégítő választ kap fog ezekre kapni.

Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Filozófiai vonatkozásaiban is kerekké válik a történet. A korábbi részekben fekete-fehér ecsetet használt a szerző. A Jedik jók és igazságosak, a Sithek pedig gonoszak és rosszak. Ebben az epizódban egymás mellé állítva látjuk a két oldalt. A történet iróniája, hogy sosem lehet tudni, hogy a sötét oldal feje és a jók vezetője közt van e különbség. Ha közhelyes szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy mindannyiunk életében ez a két párhuzamos út rejlik, csak kevésbé sarkítva. Mindkét fél ugyanazért küzd: a hatalom megszerzéséért, hogy aztán békét teremtsen. A Sithek sem háborúzni akarnak, csak számukra ez a legegyenesebb út a sikerhez. A hősök világában a hatalom a kulcs mindenhez, és csak egy probléma van vele, hogy aki megszerzi, annak a sorsa az, hogy el is fogja veszíteni. Anakinról a próféciák azt mondták, hogy egyensúlyt hoz az Erőben és legyőzi a Sitheket. Persze a Jedi Tanács némi interpretációs hibával küszködhetett, amikor ezt megfejtették. Az egyensúly nem a gonosz eltörlése, hiszen az csupán csak a mérleg nyelvének elbillentése. Az egyensúly az Anakin-Luke tengely körül forog.

A történet és a technikai megoldások révén a film műfaját meghatározhatnánk egyszerű sci-fiként is, ugyanakkor a már említett akció kategória mellett komikus elemek is feltűnnek a műben, főként R2D2, 3PO és Yoda révén. Lehet majd nyugodtan nevetni, sőt a drámai szituációk közben is volt néhány emésztést segítő geg. Az érzékenyebb nézők ugyanakkor vigyenek nyugodtan zsebkendőt, hiszen a halál, a változás kemény és drámai élmény, ami át is szűrődik a vásznon. Hiába volt mindenki felkészülve az eseményekre, hiába ki lehetett kisakkozni hogy mi fog történni, a megvalósítás, a látvány és a részletek súlyossá tették a művet.

Hiába a fénykard csaták (igen van benne több is), hiába az űrbéli ütközetek, az igazán lényeges rész a karakterek közt zajlik. A korábbi részek gyakran kaptak olyan kritikát, hogy silány színészi játékot vonultatnak fel, de a végére ez is változni látszik. Natalie Portman végre önmagát (tehát nem Amidala hercegnő, hanem már csak egyszerűen Padmé) adja teljesen, kibújik a politikus és vezető maszkja mögül, Yoda karaktere is jóval “emberibbé” válik. Minden az érzelmek és a lélek körül forog, anélkül, hogy bármiben is hasonlítana egy B kategóriás romantikus drámához. A gyengén kivitelezett szerelmi szál itt megerősödött kissé, igaz már nem próbál szívmelengető lenni.

klikk a képekre a nagyobb változathoz

Fénykardokból ugyan egyre kevesebbet látunk, nincsenek már tömegjelenetek, de a film egyik csúcspontja – talán ez sem titok – Obi-Wan és Anakin párharca, mely párhuzamos Yoda és Darth Sidious küzdelmével. Ugyan izgalmas ütés váltások folynak hosszú perceken belül, de mégis tudjuk, hogy mindkét csata X-re végződik, hisz mind a négy karakter feltűnik a IV. epizódban is.

Annak ellenére, hogy sok-sok kérdést megválaszol ez a rész, bennem mégis hiányt ébreszt számos apró részlet magyarázatlansága. Persze nem azt szeretném tudni, hogyan működik a fénykard, vagy mennyi memória van R2-ban, hanem azt szeretném látni, hogy miként alakul át a világ, mi történik a kis emberrel, hogyan lesz béke a galaxisban, hova tűnik az a sok jó technika, amit itt felvonultatnak, de a következő (1977-es) részben már nincs meg. Erre csak a közelmúltban kiadott 25 apró kis részletben leadott rajzfilm sorozat adja meg a választ, aki teljesen otthon akar lenni a galaktikus történelemben, annak ez is kötelező darab.

Végszóként én sem tudok mást mondani, koronát rakott ez az epizód a sorozatra. Talán az ős fanatikusok tetszését is elnyeri majd, talán csak amiatt búsulhatunk, hogy nem lesz több nagyfilm a sorozatból. Én azért reménykedem, hogy Lucas nem tud majd nyugton maradni és nyugdíjas éveit a VII-VIII-IX megalkotásával tölti majd. Mivel legtöbbször PC játékteszteket írok, itt sem tudom mással zárni, hogy nálam vita nélkül csillagos ötösre vizsgázott a film. Jó szórakozást hozzá mindenkinek.

Olvasd el másik szerzőnk kritikáját is!

Kapcsolódó letöltések:

A film előzeteseA film John Willams által készített zenés videója

Klikk a képre a nagyobb változathozStar Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja

(Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith)

Rendező: George Lucas

Forgatókönyvíró: George Lucas

Operatőr: David Tattersall

Jelmeztervező: Trisha Biggar

Zene: John Williams

Látványtervező: Gavin Bocquet

Vágó: Roger Barton, Ben Burtt

Ewan McGregor (Obi-Wan/Ben Kenobi)

Hayden Christensen (Anakin Skywalker/Darth Vader)

Natalie Portman (Amidala szenátor/Padmé Naberrie-Skywalker)

Samuel L. Jackson (Mace Windu)

Ian McDiarmid (Palpatine császár/Darth Sidious)

Christopher Lee (Count Dooku/Darth Tyranus)

Anthony Daniels (C-3PO)

Kenny Baker (R2-D2)

Peter Mayhew (Csubakka)

Frank Oz (Yoda hangja)

IT/Tech, Hardver

05.13.Bemutatták az Xbox 360 játékkonzolt

05.13.Régebbi számítógépekhez fejleszt Windowst a Microsoft

05.13.A TV műsorok védelmére koncentrál az MPAA

05.13.Telefonközpontokat blokkolt egy vak hacker

05.13.Pár hét múlva új chipet fog bemutatni az Nvidia

05.13.Windows Media-támogatás Philips-chipekben

05.13.Környezetszennyező az elektronikus papír?

05.13.Felszámoltak egy amerikai spamküldő hálózatot

05.12.Európában a legnépszerűbb a Firefox

05.12.Elkoboznák a kémszoftverekből származó hasznotTudomány, Játék, Mobil, Film, Digicam

05.13.Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja II.

05.13.Star Wars III. rész – A Sithek bosszúja

05.13.Már a gépek is képesek önmaguk szaporítására

05.12.Túlzó a mobilvírusoktól való félelem

05.12.Új képek a Dungeon Siege II-ből

05.12.Három új Optio és egy új objektív a Pentaxtól

05.12.A titkos ajtó – Kim Basinger, a vágy tárgya

05.12.Egy elveszett aszteroida a Pioneer rejtvény kulcsa?

05.11.Megjelent a Windows Mobile 5.0

05.11.Boiling Point – indulhatunk a pokolba

Hirdetés

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)

Š Robin Hood ma 18:41 | Válasz | #40

A régi részek űrcsatái (nameg a felszíni támadás a Hothon) ma is megállják a helyüket látványban. Persze a technikai trükkök az új részekben is királyok, de valahogy azt az érzést nem tudják visszaadni.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Válasz “tigeroo” üzenetére (#26)

Š Robin Hood ma 18:35 | Válasz | #39

Egy érzésen mit lehet megalapozni? Milyen SI mértékegységben méred? Az meg egyszerűen tény hogy az új sztarvarszok sehol nincsenek a régiekhez képest. Komolytalan, 13 éven aluli gyerekeknek és nagymamáknak írták, már csak egy kutya meg mosópor hiányzik belőlük. A Star Wars eredetileg nem a tömegigénytelenségre készült, és legfőképp: nem a rendezőne abszolút tehetségtelen George Lucas rendezte. Inkább adta volna ki bérmunkába ezeket a részeket is hozzáértő szakembereknek…

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Válasz “Nyiri” üzenetére (#4)

Š sz4bolcs ma 18:34 | Galéria | Válasz | #38

lennie=lenne.

“…When all are one and one is all

To be a rock and not to roll”

Š sz4bolcs ma 18:21 | Galéria | Válasz | #37

Ez meg olyan dolog.. én láttam az 1-et, és egyszerűen szar. A zenéjén kívül nincs benne semmi más, ami megfogó lennie. A másodikba is belenéztem, az még az első színvonalát sem érte el. Ezt még nem láttam ,de zenéje miatt biztos megnézem egyszer.

“…When all are one and one is all

To be a rock and not to roll”

Válasz “Nyiri” üzenetére (#4)

Š sz4bolcs ma 18:17 | Galéria | Válasz | #36

Azért a cunci igazán nem rossz! 🙂

“…When all are one and one is all

To be a rock and not to roll”

ma 18:05 | Válasz | #35

Szerintem is, pl. Yoda jobb volt bábuként, mint CGI-vel. Egyszerűen jobban beleillik a környezetbe.

Tesztelo.hu — Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más…

Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék.

Írható CD és DVD

Válasz “I.C.ram” üzenetére (#28)

ma 17:54 | Galéria | Válasz | #34

Ez a “Darth Vader”-t alakító fütyi nagyon gyenge színész! Nem egy északi arccal kellett volna Sötét Vödröt alakíttatni!

[Láttam az eddig 5 részt!]

—————————————–

Első számú honlapom -|- Második számú honlapom

Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .:|:. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .:|:. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .:|:. ATI [BBA] Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .:|:. Catalyst 5.4 .:|:. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .:|:. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .:|:. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player .:|:. LG 1915S (19″ LCD, 12ms, 1280*1024/75 Hz)

Fordításhoz:

UltraEdit;Restorator;Notepad++

Videóeditáláshoz:

Sony VEGAS 6.0;VirtualDub

Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView

—————————————–

Š troc ma 17:50 | Válasz | #33

Egész kevés már benne a zavaró CGI. A robottábornok szinte tökéletesen élethűen mozog például. A bár van néhány csatajelent, ami annyira túldíszített, hogy ez ember nem is tudja éppen mit nézzen.

ma 17:47 | Galéria | Válasz | #32

Én a “plasztikussággal” jellemeztem, de végülis egyről beszélünk. 🙂

http://bop.agria.hu

Válasz “valamit” üzenetére (#30)

Š valamit ma 17:14 | Válasz | #31

a kettő jó volt, vagy inkább úgy mondom, jobb volt mint az egy, megkockáztatom, hogy összeségében eléri a Jedi, esetleg neccesen még az SW szintjét is, bár-bár azt már talán mégse… jó, hogy ilyen határozott vagyok 🙂 … na jó, első nézetre valszeg az SW is jobb volt nála, de így 20 év után és látva úgy 50-200-szor… 🙂 (nálam eddig a legjobb az ESB, azt viszont biztos, hogy nem übereli, még úgy se, hogy 200. nézet vs. első:) ), viszont valahogy számomra más az Ep 1-2/3? és a 4-6 világa, ráadásul manapság már – valszeg öregszem, vagy már túl sokszor láttam, vagy a világ változott azóta túl sokat, vagy valami 🙂 – se a 4., se az 6. részt nem tartom egészében szórakoztatónak, vannak jó részeik, főleg az űrjelentek, a 4-ben a kocsma, meg a 6-ban a tróntermi rész, de nagy vonalakban ennyi… sajnos :(… öregszem 🙁

hüpp 🙂

🙂

Válasz “The Termentor” üzenetére (#24)

Š valamit ma 17:01 | Válasz | #30

és, hogy hihetőbb? hogy valósághűbb? mert nekem a cgi-vel sokszor ez a bajom, hogy már-már mintha rajzolt részek lennének a filmben, s néhol ez k.-ra tud zavarni… persze ízlések és pofonok.

🙂

Válasz “[NST]Cifu” üzenetére (#29)

ma 16:39 | Galéria | Válasz | #29

Ezen is már vitatkoztunk eleget. Nagyon jól néznek ki a CGI dolgok, de ettől még érezni rajtuk, hogy CGI-k. Valahogy így voltunk a modellekkel is, tudtuk hogy az, de valahogy kevésbé zavar, ha meg kellene fogalmazom, akkor talán mintha plasztikusabbnak tünne (pl. az Ep.5. aszteroida mezőve VS. az Ep.2. aszteroida mezője), de nem mondanám, hogy szebb.

http://bop.agria.hu

Válasz “I.C.ram” üzenetére (#28)

Š I.C.ram ma 16:21 | Galéria | Válasz | #28

Szerintem még mindig nagyobb az értéke egy akkori trükknek, mint a mai CGI szaroknak.

Válasz “[NST]Cifu” üzenetére (#27)

ma 16:14 | Galéria | Válasz | #27

A StarWars.hu fórumában már évekkel ezelött elkezdődött (és ahogy nézem azért még most is fel-fel merül) a prequel és a klasszikus triológia rajongók közötti vita, pro és kontra ott már minden elhangzott ami elhangozhatott.

Ettől függetlenül én inkább azt látom, hogy a prequell rajongók nem igazán tudják elfogadni azt, hogy akadnak olyanok, akiknek egész egyszerűen nem jön be a prequel. A klasszikus triológia rajongók meg többnyire elintézik azzal, hogy feelingben nem ér fel a régi sorozattal a prequel, és kész.

A saját szerény nézetem SW téren:

Ep.1.:

+ Azért mégiscsak Star Wars…

– Túlságosan gyerekes történetmenet (a kis Anakin vadászgépet vezet…)

– Nem túl meggyőző színészi játékok (kivétel pl.: Ian McDiarmid)

– Erőltetett, oda nem illő poénok (Jar-Jar…)

– A nagy csatajelenetek kiábrándítóak

Ep.2.:

+ Az első részhez képest nagyon nagy fejlődés

+ Nagyon jó fénykard-párbajok

+ Genosiai csata

– Még mindig sok kivánnihagyót hagy maga után a színészek többségének a játéka.

– Csapnivalóan kivitelezett szerelmi szál

Ep.4.:

+ A maga idejében korszakalkotó volt

+ Jól vezetett történet

– Mai szemmel nézve már nem meggyőző trükkök és díszletek.

Ep.5.:

+ A legjobban sikerült összhatás (történet, fordulatok, színészi és trükkmunka – így egyben)

+ Hoth-i csata

– Luke Dagobah-i kitérője kicsit megakasztja a filmet

– A film vége kicsit “elvágták” hatású

Ep.6.:

+ Nagyon látványos űrharcok

+ Pörgős és magávalragadó történetszálak

+ Palpatine császár

– Szánalmas az Endor-felszini harc (az uralkodó legjobb katonáit félkézzel és kőbaltákkal lenyomják a mini-macik…)

Ez persze az én személyes véleményem, nem kell vele egyetérteni. Ettől függetlenül nálam is első helyen a klasszikus triológia (és főleg az Ep.5.) áll eddig, de az eddigiek alapján remélem, hogy az Ep.3. meghazudttolja eddigi negatív hozzáállásom a prequel-hez.

http://bop.agria.hu

Válasz “Cactus” üzenetére (#22)

ma 15:49 | Galéria | Válasz | #26

a régi filmeknek megvolt az a tömör star wars hangulata. Jó, most sokat mondtam. Talán

hasonlítsd össze a 20 évvel ezelőtti Birodalom Visszavágot például a Klónok Támadásával..

tigeroo| e-mail/msn:[email protected]

Szabályok azért vannak, hogy mexegjük őket

Válasz “Cactus” üzenetére (#22)

ma 15:47 | Galéria | Válasz | #25

hát ha a III meg akarod nézni (miii, méghogy nem???)

akkor szerintem ne hagyd ki a II-t se..

egyébként számomra a baljós árnyak nem is létezik..

amolyan “hosszabb tv spot” volt nekem az új SW részekhez

tigeroo| e-mail/msn:[email protected]

Szabályok azért vannak, hogy mexegjük őket

Válasz “The Termentor” üzenetére (#24)

Š The Termentor ma 15:35 | Válasz | #24

a ketto jo volt?

en az egyet megneztem es nem tetszett benne ez az eroltetett starvarszkodas. nem vagyok nagy sztarvarszfan de mikor kis lofasz koromban megneztem az elso harmat akkor ket hetig alomvilagban eltem. na most ez kimaradt az elsovel (ujrol beszelek) es ezert mar a masodikat meg se neztem. szal akor erdemes???

live well in the present, and in the future u have a nice past.

Š SoDI— ma 15:32 | Galéria | Válasz | #23

vagyis a kezdés jókora in medias res: a nézőknek nincs sok ideje fellélegezni a főcím után

Ha valaki látta a Clone Wars rajzfilmsorozatot, annak ne is akkora in media res.

Én ezt a különbséget nem kívül hordom! (Sorstalanság FanClub)

2600+tbird, Corsair Twinx 3200LL 1024kit DDR, Gf4 4200~300/600, NF7S 2.0

A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

ma 15:18 | Válasz | #22

Nekem most ajánlotta fel haverom, hogy elhozza, de én ettől függetlenül megnézem a moziba is. Itthon majd amolyan “premier előtti” vetítést tartok magamnak.

Egyébként én is unom már, hogy mindenki azt hiszi, hogy ha azt mondja, hogy a régi SW jobb volt mint az új, akkor már nagy filmszakértő lesz. Egyszer indokolja már meg valaki, amit mond.

“There is no respawn or load game in real life!”

Š lukács lászlo ma 15:13 | Válasz | #21

Š lukács lászlo ma 15:11 | Válasz | #20

szerintem jo lesz a film

ma 14:58 | Galéria | Válasz | #19

Nagyon ütős a film! Mindenki rohamozza meg a mozikat jövő héten! WC-re is alig akartam elmenni közbe! Szépen meglett csinálni technikailag, grat a készítőknek!

ˇˇ.ˇ´Ż`ˇ.ˇˇ ˇˇ.ˇ´Ż`ˇ.ˇˇ

ma 14:52 | Galéria | Válasz | #18

Obi-wannak a negyedik képen nem Katarn markolata van?

ma 14:44 | Válasz | #17

mit össze veszekedtek itt, attól hogy vki nem a moziban akarja megnézni hanem inkább letölti vhonnan, attól Lucas ősapánk nem lesz szegényebb, sőt lehet vki letölti, megnézi és annyira megtetszik neki, hogy meg is veszi

Pff …

Š Zsoldos ma 14:41 | Válasz | #16

sztem nem sok kozod van beleszolni

Válasz “DVDMester” üzenetére (#11)

Š DVDMester ma 14:39 | Válasz | #15

akkor vedd meg az összes jegyet

Válasz “majmoca” üzenetére (#13)

ma 14:38 | Galéria | Válasz | #14

írock, nekem megvan

ÉÉÉN VAGYOOOK AZ UNIVERZUUUM KÖZEPEEE!!! ENYÉÉÉM A VILÁÁÁG!!!

I am the centre of the Universe! The world is mine! Indiana Jones, Star Wars, Beatles and Jazz forever!

http://chappy.uw.hu JÓARC 2005

Válasz “juhand” üzenetére (#6)

Š majmoca ma 14:36 | Válasz | #13

az a szar a 19ei bemutatóban, hogy tele lesz az összes mozi, én meg nem bírom a tömeget

Š winnie ma 14:36 | Válasz | #12

szerintem csak el akarja vinni az asva-nak, hogy ingyen nézhesse meg a 8ker-t:)

Válasz “DVDMester” üzenetére (#11)

Š DVDMester ma 14:33 | Válasz | #11

legalább ezt a filmet megnézhetnéd moziba [email protected]

Válasz “juhand” üzenetére (#6)

Š rolika ma 14:33 | Galéria | Válasz | #10

remélem, karácsonyra kijön dvd-n is 🙂

– Te hallod őket?

– Persze. Kabócák.

– Hülye. A motoros rendőrökre értettem.

ma 14:32 | Galéria | Válasz | #9

Ezt a filmet csak is moziban szabad megnezni 🙂

http://online.vatsimindicators.net/893714/1021.png

Š winnie ma 14:32 | Válasz | #8

vajon látta is, vagy csak mondja?:)

Válasz “Nyiri” üzenetére (#4)

Š DVDMester ma 14:32 | Válasz | #7

tuti hogy a csaj miatt áll át anakin

Š juhand ma 14:32 | Válasz | #6

Szóljon nekem légyszi, akinek megvan már valamilyen (AVI,MPG) formátumban.

ma 14:31 | Válasz | #5

Nekem úgyanúgy bejön a régi 3 és az új 3 rész is (azaz az új 3.-at még nem láttam de tudom hogy be fog jönni 🙂 ) Kétségtelen, hogy más a feelingje a 2 “sorozatnak”, de így is magávalragadó mind.

I have chosen darkness to be my guide

War is in my heart, death is by my side

(Children Of Bodom)

ma 14:29 | Galéria | Válasz | #4

Koszonjuk a velos kritikadat. Nekem kurvara elegem van mar abbol a magat veteran SW-nek tarto agyonfikazo emberekbol akik total nem tudjak megalapozni a szanalmas kritikajukat.

http://online.vatsimindicators.net/893714/1021.png

Válasz “Mr.Grent” üzenetére (#1)

ma 14:27 | Válasz | #3

Hát nemsokára kiderül (vagy beborul). Én személy szerint a világok háborúját jobban várom.

Pff …

ma 14:26 | Válasz | #2

pozitív vagy negatív értelemben?

Nethyrrea- LVL 66 PENGETÁNCI – Rhapsody clan, Redemption alliance – Sieghardt

valaki szintezzen nekem egy lvl 9 green soul crystalt plííz 😀

ma 14:14 | Válasz | #1

Én amondó vagyok hogy a 3. most elkészült rész, sehol sincs feelingben a régi részekhez képest.

http://startadsl.hu/mr.grent/Fragmovie.avi

Comments are closed.