Hírek

sofar, 2005. május 12. 00:48  JNA24 médiafigyelő, NOL Add comments

Forrás: NOL

Munkatársunktól, 2005. május 12. 00:00

Grúz zsarolók magyar túsza. Grúz zsarolók által túszul ejtett magyart szabadítottak ki moszkvai rendőrök a győzelem napjára virradóra a moszkvai magyar főkonzulátus értesítése alapján – jelentették orosz tömegtájékoztató eszközök szerdán.

Szabó Endre főkonzul az MTI-nek megerősítette, hogy csakugyan eljárt egy magyar állampolgár védelmében a múlt hét végén, továbbítva a fogva tartására vonatkozó információt a moszkvai rendőrségnek. A kiszabadított magyar egy 39 éves műkereskedő, akit két grúz szélhámos csalt ki Moszkvába. Bezárták egy moszkvai lakásba, és 150 ezer dolláros váltságdíjat követeltek tőle. Miután a régiségkereskedőnél nem volt enynyi készpénz, a zsarolók harmadnap megengedtek neki egy telefonhívást. A magyar túsz egyenesen a magyar nagykövetségre telefonált. (MTI)

Letartóztatásban marad a szécsényi gyilkosság gyanúsítottja. Augusztus 6-ig meghosszabbította a Salgótarjáni Városi Bíróság a 23 éves P. Tamás előzetes letartóztatását. A rendőrség ugyanis további szakértői véleményekre vár, amelyek várhatóan május végére érkeznek meg. A nyomozók azt remélik, hogy ezek alapján minden részletében rekonstruálni tudják majd az országszerte indulathullámot keltő brutális gyilkosság minden apró részletét. A szécsényi fiatalember korábban beismerte, hogy egy hónappal ezelőtt ő ölte meg a nógrádi településen a 14 éves H. Violettát, aki visszautasította a fiatalember közeledését. Mint később, az előzetes boncoláson kiderült, az áldozat még élt, amikor lábára a gyilkosa egy nehéz betonnehezéket kötözött, és a derítőbe lökte. (Népszabadság)

Pert vesztett az ORFK. A Legfelsőbb Bíróság szerdán kimondta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megsértette Horváth Szilárd személyiségi jogait, amikor azt a hamis látszatot keltette róla, hogy a móri mészárlás egyik elkövetője lehet. A felülvizsgálati eljárásban az elsőfokú ítéletet hagyták helyben és így jár a félmillió forintos nem vagyoni kárpótlás is Horváthnak. Az ORFK szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott: az ítéletet tudomásul veszik, és nem kívánják kommentálni. A Horváth Szilárdnak megítélt összeget pedig kifizetik. (MTI)

Elhunyt a magzat, perelnek a szülők. Tízmillió forintos kártérítést követelve pert indított a berettyóújfalui területi kórház ellen Mező Sándor és felesége, Horváth Melinda, mert a berekböszörményi házaspár szerint az asszony hét hónapos magzata az intézmény szakorvosának hibájából hunyt el. A 23 éves Mező Sándor érdeklődésünkre azt mondta: április 8-án keresték fel a kórházat azzal a panasszal, hogy a magzat nem mozog olyan élénken, mint korábban. Az orvos azt állapította meg, hogy a szívhang normális, ultrahangvizsgálatot ezért nem tartott szükségesnek, de a vizsgálat után három nappal a magzat elhunyt. A kórház szerint nem történt orvosi műhiba. (Népszabadság)

Amerikai ügyvéd perelni készül Magyarországot.Ed Fagan amerikai ügyvéd „több milliárd dollár” perértékre akarja beperelni Magyarországot olyan műkincsek miatt, amelyeket a nácik raboltak el eredeti tulajdonosaiktól, s amelyek utóbb a magyar állam tulajdonába kerültek, ám az nem szolgáltatta vissza őket jogos tulajdonosaiknak. Fagan, aki a holokauszt áldozatainak és a náci korszak kényszermunkásainak kárpótlási ügyében szerzett hírnevet, Bécsből telefonon nyilatkozva szerdán elmondta: a keresetet csütörtökön fogja benyújtani egy New York-i kerületi bíróságon. (MTI)

Kisstadion helyett Körcsarnok. A szombati Bikini-koncertet technikai okok miatt a Kisstadion helyett a Körcsarnokban rendezik meg – tájékoztatták lapunkat a szervezők. Ezen kívül minden más változatlan, ugyanazok lesznek a fellépők (Sid, az ős-Bikini, a mai Bikini Gallai Péterrel), és ugyanaz lesz a hang- és fénytechnika is. (Népszabadság)

A skandináv lottó 19. heti nyerőszámai

Első számsorsolás:

5, 6, 8, 15, 25, 29, 30

Második számsorsolás:

3, 6, 10, 16, 17, 20, 22

népszabadság közvetlen telefon

Naponta 9 órán át közvetlen számon is hívhatják a szerkesztőséget. Segítséget nyújtunk abban, hogy véleményeik, ötleteik, javaslataik és információik azonnal eljussanak az illetékes újságírókhoz és rovatokhoz. Hívásaikat várja reggel 10-től 19 óráig:

Berkó Pál

06 (30) 550-8585

e-mail: [email protected]

Comments are closed.