Forrás: Népszava

A magyar jégkorong-válogatott az élvonaltól most búcsúzott Németországgal, valamint Franciaországgal, Japánnal, Nagy-Britanniával és a feljutó Izraellel találkozik a jövő évi divízió I-es világbajnokságon. A másik ágon a szintén kieső Ausztria, valamint Lengyelország, Hollandia, Észtország, Litvánia és a feljutó Horvátország szerepel. Mindkét hatos csoportból az első helyezett kerül fel az élvonalba, az utolsók pedig kiesnek a divízió II-be.

Az MTI értesülése szerint a rendezésre a franciák és a japánok pályáznak, előbbiek egyértelműen nagyobb eséllyel. (MTI)

Risztov beteg, Gyurta vizsgázik

Az olimpiai bronzérmes, vb-második, Európa-bajnok Cseh Lászlóval az élen a görög fővárosba utazott csütörtökön az úszóválogatott nyolcfős alakulata, hogy részt vegyen a péntektől vasárnapig tartó Akropolisz Kupán. A társaságból hiányzik két alapember: Risztov Éva és Gyurta Dániel, a rövidpályás Európa-bajnoknőt lázas betegsége, az olimpiai ezüstérmest pedig iskolai vizsgái tartották itthon. A társak hétfőn térnek haza Athénból, hogy aztán másnaptól már a balatonfűzfői edzőtáborban készüljenek együtt két héten át a júliusi, montreali világbajnokságra. Az Akropolisz Kupán szereplők: nők: Boulsevicz Beatrix, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Nagy Réka, Szepesi Nikolett. Férfiak: Bodor Richárd, Cseh László, Nagy Péter (MTI)

Lehetőség a revansra

Több olimpiai és világbajnokot sikerült leszervezniük a pénteki dohai atlétikai Szuper Grand Prix rendezőinek. A viadal csúcspontját minden bizonnyal a férfi 100 m jelenti majd, amelyen rajthoz áll az amerikai Justin Gatlin, a szám athéni aranyérmese, az akkor mögötte második portugál Francis Obikwelu, valamint a negyedik Shawn Crawford is, aki 200 m-en állhatott fel a dobogó tetejére az ötkarikás játékokon. Természetesen a katariak honosított klasszisa, a 3000 m akadály vb győztese, Said Saaeed Shaheen is elindul a versenyen, sőt, a világ legjobb idejét készül megjavítani 2000 m akadályon. A nőknél a távolugrás emelkedik ki a programból, hiszen összeméri erejét az oroszok ötkarikás bajnoka, Tatyjana Lebegyeva és a korábbi világbajnok, olasz Fiona May. (MTI)

No Cole

Angol lapértesülések szerint az Arsenalt erősítő Ashley Cole idén biztosan nem lesz a Chelsea labdarúgója, miután a londoni klub megegyezett az Athletic Bilbao balhátvédjével, Asier Del Hornóval. A 24 éves, gólerős baszk hátvéd négy évre kerül a londoniakhoz, heti fizetése 60 ezer font lesz. A fejjel és lábbal is veszélyes spanyol válogatott futballistáért 12 milliót fizet a Chelsea. Néhány héttel ezelőtt a brit sajtó napokon át foglalkozott azzal, hogy a Chelsea a szabályokkal ellentétben először Cole-t kereste meg, s nem az Arsenalt. A szövetség vizsgálatot is indított, a döntésre még várni kell. (MTI)

Comments are closed.