Forrás: Demokrata

Ungváry Zsolt

A sajátos parlamenti matematika továbbfejlődésével az SZDSZ-nek sikerült 100 százalékos befolyást szereznie a politikai életben. (Korábban ötszázalékos támogatottsága csak a minisztériumok 30-40 százalékára, a köztársasági elnök kijelölésére, a közbeszéd tematizálására és a sajtó feletti ellenőrzésre jogosította őket.) E túlnyomó többségük birtokában népszámlálást (új megjelölésben: “egyedszámlálást”) tartottak, ahol az általuk összeállított kérdésre kötelezően, névvel-címmel kellett válaszolni. Némelyik kérdésnél pontokat is lehetett gyűjteni.

Mire gondol, ha ezt hallja: határon túli magyarok. A.) Fasiszták, kifütyülték Eörsi Mátyást (10 pont) B.) Folyton ezzel az elcsatolással jönnek, kit érdekelnek évtizedekkel ezelőtti dolgok? (8 pont) C.) Olyan nemzettestvéreink, akiket a trianoni békeszerződés más országokhoz csatolt (0 pont).

Helyes-e a feleséget megverni? A.) Attól függ, ki veri (Wekler-különdíj). B.) Nem helyes (kivéve, ha szerbiai magyar feleség, mert akkor magyarverésnek minősül, ami ellen nincs kifogásunk) C.) Nincs feleségem (10 pont) D.) Feleség vagyok (pfúj!)

Melyik pártra szavaz: A.) SZDSZ (10 pont), B.) MSZP (8 pont), C.) MSZMP (2 pont), D.) MDF (1 pont), egyéb (0 pont).

Elfogadja azt a klerikál-pszeudohumanista-reakciós náci alapvetésű tételt, miszerint a társadalom alapegysége a család? Nem, mert az alapegység a A.) horda, B.) egyén, C.) párt.

Személyiségi jogi védelmek miatt az alábbi kérdésre nem kötelező (csak ajánlott) válaszolni: szexuális orientációját tekintve ön: A.) meleg (ezt régen buzinak mondták, de dolgozunk egy új elnevezésen a “meleg” szó pejoratív, megbélyegző, rossz kicsengése miatt), B.) leszbikus, C.) transzvesztita, D.) pedofil, E.) egyéb.

Nemzetisége: európai, roma, szlovák, kínai, román, szerb, ukrán, ruszin, orosz, kazah, thai, magyar, nincs nemzetiségem.

Milyen drogot fogyaszt? A.) könnyűt, B.) keményet, C.) még nem fogyasztottam, de már nagyon szeretnék.

Ön A.) férfi (1 pont), B.) nő (1 pont), egyéb (10 pont).

Látta a Sorstalanság című filmet? A.) Láttam, nagyon jó film. B.) Nem láttam, nagyon jó film. C.) Antiszemita vagyok.

Comments are closed.