Forrás: Erec

Oroszországnak és Izraelnek eltökélt szándéka kompromisszum nélküli harcot folytatni a terrorizmus ellen – szögezte le csütörtökön kiadott közös nyilatkozatában Vlagyimir Putyin orosz és Mose Kacav izraeli elnök.

A két államfő jeruzsálemi találkozója után kiadott közös nyilatkozat szerint a terrorizmus az egyik legveszélyesebb, ha ugyan nem a legveszélyesebb kihívás az emberiséggel szemben. A két államfő fontosnak tartotta kijelenteni, hogy a terrorizmus nem köthető egyes népekhez vagy vallásokhoz, “a terrorizmusnak nincs és nem is lehet nemzeti vagy vallási arculata”.

A felek minden feltétel és fenntartás nélkül elítélik a terrorizmus bűnös, igazolhatatlan módszereit, bárhol alkalmazzák, és bárki alkalmazza is ezeket. A két elnöknek meggyőződése, hogy hosszú távra és átfogóan kell megtervezni a terrorellenes harc lépéseit – olvasható a nyilatkozatban.

Az izraeli és az orosz államfő megengedhetetlennek nevezi a közös nyilatkozatban a nemzetközi konfliktusok katonai eszközökkel történő megoldását. Megfogadták a dokumentumban, hogy folytatják erőfeszítéseiket a közel-keleti probléma átfogó rendezése végett.

BPI-info

Comments are closed.