Forrás: Híradó

Az izraeli rendőrség őrizetbe vette a hadsereg egyik katonáját, mert feltehetőleg külföldi neonáci szervezetekkel tart kapcsolatot és maga is újfasiszta nézeteket vall

Az izraeli rendőrség őrizetbe vette a hadsereg egyik katonáját, mert feltehetőleg kapcsolatban áll külföldi neonáci szervezetekkel és maga is újfasiszta nézeteket vall.

A hadsereg illetékesei átkutatták a nem harcoló alakulatnál szolgáló katona otthonát a ciszjordániai Ariel zsidó kolónia területén, és ennek eredménye alapján feltételezhető, hogy az illetőnek neonáci kapcsolatai vannak.

Móse Pinsi rendőrségi szóvivő elmondta: a férfi testére horogkereszt van tetoválva, és náci propagandaanyagokon kívül kábítószert is találtak nála.

Az izraeli média szerint a feltehetően valamelyik kelet-európai országból bevándorolt férfi azt mondta a hatóságoknak, hogy gyűlöli a zsidókat. A házkutatáson az anyja is kijelentette, hogy maga is neonáci és gyűlöli a zsidókat.

A példa nélkül álló eset bejelentése egy napra esik a holokauszt emléknapjával, amelyen Izrael a náci koncentrációs táborokban meggyilkolt hatmillió zsidóra emlékezik.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.