Forrás: NOL

Távirati stílusban

Munkatársunktól, 2005. május 5. 00:00

A duma előtt a pataki könyvek sorsa

Az orosz kormány tegnap benyújtotta az alsóháznak a sárospataki református kollégium 1945-ben a Szovjetunióba vitt könyveinek viszszaadására vonatkozó törvénytervezetet. A kormány a tervezetet múlt heti ülésén hagyta jóvá. (MTI)

Elfogták az al-Kaida hármas számú főnökét

Elfogták Pakisztánban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harmadik embereként számon tartott líbiai Abu Faradzs Fardzs al-Libit. A pakisztáni hatóságok a terrorista számlájára írnak két 2003. decemberi merényletet, amelyek célpontja Pervez Musarraf elnök volt. Az államfő sértetlen maradt, tizenhét másik személy azonban életét vesztette. (Reuters)

Feszültség a palesztin hatóság és Izrael között

A palesztin hatóság nem kobozza el az ellenállók fegyvereit – jelentette ki szerdán Rasid Abu Sbak, a biztonsági szolgálat vezetője. Sbak dandártábornok gázai sajtóértekezletén ugyanakkor közölte, a militánsoknak tartaniuk kell magukat a tűzszüneti megállapodáshoz, a nyilvánosság előtt nem mutogathatják fegyvereiket. Az izraeli biztonsági kabinet válaszul úgy döntött, hogy befagyasztja a ciszjordániai városok biztonsági ellenőrzésének átadását a palesztinoknak. (MTI)

Comments are closed.