Forrás: Népszava

Karlendítés és fasiszta jellegű kifejezés használata miatt egy szombat délutáni összejövetelről előállította és szabálysértési őrizetbe vette a hatóság Bácsfi Diánát, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjét – közölte a rendőrség. A rendezvényt – amelyet a rendőrség előzetesen tudomásul vett – délután három és négy óra között, a XI. kerületi Citadella-sétányon tartotta a Magyar Jövő Csoport.

A csoport vezetőjét a XI. kerületi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának beosztottai állították elő. Garázdaság szabálysértése miatt a rendőrök a helyszínen elfogták B. Dianát, azóta szabálysértési őrizetben van – tájékoztatta lapunkat Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette: ma állítják bíróság elé a 26 éves B. Dianát.

Bácsfi Dianát a közelmúltban az ELTE másodfokon is eltiltotta az intézményben tanulmányai folytatásától. A Magyar Jövő Csoport vezetőjét rendzavarás miatt korábban két alkalommal elzárással sújtották.

Mint megírtuk a magát hungaristának valló Bácsfi egy angyalföldi társasház pincéjében akarta működtetni a Magyar Jövő Csoport országos központját. A ház lakóinak többsége ezt nem támogatta, s egy áprilisi közgyűlésen úgy döntöttek, nem engedélyezik, hogy Bácsfiék a pincében tartsanak összejöveteleket. Bácsfi a döntés kapcsán kijelentette: megtámadja a ház lakóinak határozatát, mert jogszerűtlennek tartja a döntést.

Népszava-információ

Comments are closed.