Forrás: Népszava

Fél évig működhet az Orbán család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság – erről döntött a parlament. A képviselők úgy határoztak, hogy a testületbe a független honatyák is delegálhatnak majd egy tagot. Az eseti bizottság megalakításáról csak a jövő héten határoz az Országgyűlés.

Az Orbán család gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság tagjainak megválasztásától számítva legfeljebb 180 napig ülésezhet, miután a parlament tegnap elfogadta az erről szóló szocialista módosító indítványt. A változtatások között szerepel az is, hogy a testületbe egy tagot delegálhatnak a független képviselők is. Elfogadták azt a módosítást is, hogy a bizottság által meghallgatni kívánt személyek figyelmét föl kell hívni arra, hogy az együttműködés, az adatszolgáltatás valamint a vallomástétel önkéntes. A bizottság megalakításáról várhatóan jövő héten dönt az Országgyűlés.

Tegnap elfogadták a képviselők a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenységről szóló javaslatot, e szerint a hivatásos rendőrök, katonák, titkos ügynökök nem lehetnek olyan vállalkozások tagjai, amelyek személy- és vagyonvédelemmel foglalkoznak. Végül a képviselők határoztak arról a módosításról is, hogy a munkaképességüket vesztett holokauszt-túlélők is életjáradékot kaphatnak a jövőben, nem csak azok, akik 1997. január 1-vel töltötték be 60. életévüket. A változtatás 1997. január 1-jéig visszamenőleges hatályt állapít meg.

NÉPSZAVA Online

Comments are closed.